Американският долар се понижава спрямо еврото при новините за постигане

...
Американският долар се понижава спрямо еврото при новините за постигане
Коментари Харесай

Британската лира продължава да се покачва

Американският $ се намалява по отношение на еврото при новините за реализиране на политическо съглашение В Съединени американски щати за нов пакет от ограничения за поддръжка на американската стопанска система на стойност към 2 трилиона $.

Златото умерено нараства в очакване на новите парични инжекции в стопанската система на Съединени американски щати на фона на отслабващия $.

Според американските медии администрацията на президента Доналд Тръмп и демократичните сенатори реализираха съглашение за законопроект за незабавна помощ за американската стопанска система и жители с общ размер от към 2 трилиона $.

Още пред това доларът се намали против множеството съществени валути на фона на възходящия интерес на вложителите към по-рискови активи, откакто Федералната аварийна система разгласи огромно количествено облекчение, написа Bloomberg.

В същото време английската лира става все по-скъпа. В сряда следва постоянно съвещание на Комитета за парична политика (MPC) на Bank of England. Миналата седмица Централната банка на Обединеното кралство, след специфична среща, намали главния си лихвен % с 0,15 процентни пункта до 0,1%.

Фунтът стерлинг през днешния ден сутринта нараства по отношение на американската валута с 0,58%, до $1,1830 за паунд против $1,1762 за паунд в предходния работен ден, а по отношение на еврото - с 0,33%, до 1,04242 евро за паунд при 1,0906 евро за паунд във вторник.

Общата валута също се повишава по отношение на американската с 0,29% - до $1,0819 за едно евро спрямо $1,0788 за евро в края на вчерашната търговия.

Стойността на единната европейска валута набъбна и във връзка с японските пари с 0,27% - до 120.31 йени за едно евро по отношение на 119.99 йени за евро ден преди този момент.

Днес сутринта на пазара един $ се разменя против 111,27 йени против 111,23 йени при закриването на миналата сесия.

Цената на априлските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк нараства с 0,23%, или с 3,85 $, до 1664,45 $ за тройунция. Цената на майските сребърни фючърси е с 1.67% повисока - $14,495 за унция.

Традиционно по-слабият $ поддържа котировките на златото, защото металът става по-евтин за вложителите, които имат друга от американската валута. А доларът продължава да пада на фона на следващите вести от американското държавно управление за стимулиране на стопанската система. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР