Американският долар се обезценява и в сряда спрямо повечето основни

...
Американският долар се обезценява и в сряда спрямо повечето основни
Коментари Харесай

Дoлapът се обезценява, паундът поскъпна

Американският $ се обезценява и в сряда по отношение на множеството съществени международни валути.Търговците поправят позициите си в края на годината, отчитайки евентуалното опазване на апетита за риск на пазарите през идната година.

"Икономиката се възвръща, политиката на централните банки ще остане стимулираща през идващите години, което допуска, че фонът за рискови активи ще бъде удобен. Реалността е, че пазарите ще се концентрират върху възобновяване ", сподели Брайън Левит, пълководец на световните пазари на Invesco за Bloomberg TV.

Индексът ICE, който наблюдава динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), загуби 0,3% по време на търговията в сряда. По-широкият WSJ доларов показател падна с 0,3%.

Общата валута през днешния ден сутринта нарастна по отношение на американската с 0,25% - до $1,2280 за едно евро спрямо $1,2249 за евро в края на миналата сесия.

Стойността на американската валута във връзка с японската спада по същото време до 103,35 йени за $ против 103,58 йени за $ при закриване на търговията във вторник.

Британският паунд нарастна по отношение на $ с 0,21%,а австралийският $ - с 0,62%.

Междувременно обстановката с световната зараза от ковид остава предизвикателна. Първият случай на заразяване с нов вид ковид, заради който преди този момент бяха въведени строги ограничаващи ограничения в Обединеното кралство, беше открит в американския щат Колорадо.

В същото време очакванията за огромни директни заплащания към американците като част от нов пакет от ограничения за поддръжка на стопанската система към момента не са оправдани. Лидерът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл блокира гласуването на законопроекта, признат от Камарата на представителите преди ден. Той планува нарастване на директните заплащания към американците до 2 хиляди $ от плануваните преди този момент 600 $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР