Американският държавен секретар Рекс Тилърсън съобщи, че е провел "умерен

...
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън съобщи, че е провел "умерен
Коментари Харесай

Тилърсън съобщи за "умерена" размяна на реплики със Зариф


Американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че е провел "умерен разговор" с иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф, само че посочи и че Вашингтон продължава да има "сериозни проблеми" във връзка с Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД).

"Беше добра опция да се срещнем, да си стиснем ръцете. Тонът беше извънредно сдържан. Нямаше крещене, не сме се и замервали с обувки", съобщи Тилърсън пред медиите след срещата на министерско равнище, отдадена на бъдещето на съглашението.

"Не беше изобщо нападателен диалог. Всъщност беше доста, доста сдържан продан (на отзиви и факти) за това какъв брой разнообразни са възгледите ни по отношение на това споразумение", увери още американският посланик. Той, също по този начин, издаде, че повода президентът на страната му Доналд Тръмп да е толкоз срещу СВПД е така наречен "клауза за приключване на срока", съгласно която рестрикциите върху Иран ще бъдат вдигнати след 2025 година. По думите на Тилърсън, американската администрация намира сходно желание за "крайно неприемливо". /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР