Американският държавен секретар Майк Помпейо призова днес Китай да отбележи

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо призова днес Китай да отбележи
Коментари Харесай

Помпейо призова Китай да освободи правозащитници по повод 30 години от "Тянанмън"

Американският държавен секретар Майк Помпейо прикани през днешния ден Китай да означи тази седмица 30-ата годишнина от протеста на площад " Тянанмън ", като освободи от пандиза всички, пратени там поради битката си против похищенията върху правата на индивида в страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В изказване Помпейо за следващ път прикани Китай да огласи обществено цялостната информация за убитите или изчезналите при студентските продемократични митинги на този площад в столицата Пекин.

" Подобна стъпка би демонстрирала желанието на комунистическата партия да съблюдава човешките права и главните свободи ", сподели той.

" Призоваваме Китай да освободи всички тези, които са в пандиза, тъй като са се пробвали да упражнят тези права и свободи, да престане случайно да задържа хора и да се откаже от нездравословните политики ", които считат изразяването на религиозна и политическа принадлежност за еднакво на тероризъм, съобщи още Помпейо.

Държавният секретар на Съединени американски щати означи, че положението на човешките права в Китай не се е подобрило макар възхода на страната на интернационалната сцена и осъди отношението на управляващите към към 1,5 милиона уйгури и други мюсюлмански общности в региона Синцзян.

Еднопартиен Китай не търпи инакомислие и потъпква човешките права, когато това служи на ползите му. Днес китайски жители още веднъж биват подложени на вълна от похищения, изключително в Синцзян, където управлението на комунистическата партия методично се пробва да задуши уйгурската просвета и да унищожи ислямската религия, съобщи Помпейо.

Държавният секретар на Съединени американски щати означи, че очакванията за отваряне на Китай са рухнали, 30 години след събитията на площад " Тянанмън ", съобщи Франс прес.

" В десетилетията, които последваха (репресиите), Съединените щати се надяваха, че консолидираното на Китай в интернационалната общественост ще докара до едно по-отворено и толерантно общество. Китайската страна с еднопартийна система (обаче) не търпи никакво дисидентство и нарушава човешките права всякога когато това е в неин интерес ", регистрира Помпейо.

Държавният секретар на Съединени американски щати отдаде респект на " героите от китайския народ, които самоуверено се подвигнаха на протест преди 30 години на площад " Тянанмън ", с цел да изискат своите права ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР