Американският държавен глава Доналд Тръмп потвърди пред журнаслисти в Ню

...
Американският държавен глава Доналд Тръмп потвърди пред журнаслисти в Ню
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Не съм се отказал от Гренландия. Ще говорим с датчаните, те са ни приятели

Американският държавен глава Доналд Тръмп удостовери пред журнаслисти в Ню Орлиънс за интереса си към закупуването на о. Гренладия от Дания. По думите му това би била ''съществено огромна договорка за неподвижен имот''.

Тръмп съобщи, че към момента не се е отказал от желанието си и добави, че Гренландия би била идеална за Съединени американски щати от стратегическа позиция.

,,Да, факт е, че Гренландия е благосъстоятелност на Дания, само че датчаните са наши другари и съдружници. Ние ги пазим, както пазим доста други елементи по света. Гренландия би била от значимо стратегическо значение за нас, тъй че диалозите по тази тематика предстоят. Освен това Гренландия до прочут смисъл е задължение за бюджета на Дания, защото годишно за него се харчат близо 700 млн. долара'', разяснява Тръмп пред публицисти.

През септември президентът на Съединени американски щати ще пътува до Дания по време на своята обиколка из Европа, само че надали тематиката за продажбата на Гренландия би била съществена тематика, считат анализатори.

Това не е първият случай, в който президент на Съединени американски щати пожелава да закупи въпросната територия. През 1946 година Хари Труман предлага на Дания 100 млн. $ за Гренландия, само че офертата е отхвърлена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР