Американският безжичен оператор T-Mobile US Inc ще използва сателитите Starlink

...
Американският безжичен оператор T-Mobile US Inc ще използва сателитите Starlink
Коментари Харесай

SpaceX и T-Mobile планират да свържат мобилни телефони със сателити

Американският безжичен оператор T-Mobile US Inc ще употребява спътниците Starlink на SpaceX, благосъстоятелност на Илон Мъск, с цел да обезпечи на потребителите на мобилни услуги достъп до мрежата в някои елементи на Съединените щати, оповестиха фирмите, като обрисуваха проектите си да свържат мобилните телефони на потребителите непосредствено със спътници в орбита.

Новите проекти, които ще съществуват паралелно със съществуващите клетъчни услуги на T-mobile, ще отстранен потребността от клетъчни кули и ще оферират услуги за изпращане на текстови известия и изображения там, където сега няма покритие, което е от основно значение при незабавни обстановки в отдалечени региони, съобщи Мъск на блестящо събитие в ракетния комплекс на компанията му в южен Тексас.

Сателитите на Starlink ще употребяват спектъра на T-Mobile в междинната лента, с цел да основат нова мрежа. Повечето телефони, употребявани от клиентите на компанията, ще бъдат съвместими с новата услуга, която ще стартира с услуги за изпращане на текстови известия в бета фаза, започваща в края на идната година.

От 2019 година насам SpaceX е изстреляла близо 3000 нискоорбитални спътника Starlink, като с лекост изпреварва съперниците OneWeb и плана Kuiper на Amazon.com Inc.

Следващото потомство спътници Starlink на SpaceX, първите, от които се възнамерява да бъдат изстреляни с ракетата от последващо потомство Starship на SpaceX, когато тя бъде изцяло създадена, ще имат по-големи антени, които ще разрешат свързване непосредствено с мобилни телефони в мрежата на T-mobile, сподели Мъск.

" Конструираме специфична антена.... Всъщност това са доста огромни антени, които са извънредно напреднали ", сподели той. " Важното е, че няма да е належащо да си купувате нов телефон. Телефонът, който имате сега, ще работи. "

Междувременно американските телекомуникационни компании са в конкуренция за създаване на средночестотната част на своите 5G мрежи, с цел да настигнат T-Mobile, който получи огромен набор от 2,5 GHz в междинната лента с помощта на изкупуването на съперника Sprint.

Средната честотна лента или C-обхвата се оказа идеална за 5G, защото обезпечава добър баланс сред потенциал и покритие.

Превозвачът съобщи, че има за цел да реализира покритие за глас и данни след бета-фазата на услугите за текстови известия.

Фирмата за сателитни връзки AST SpaceMobile Inc също построява световна клетъчна широколентова мрежа в космоса, която ще работи с мобилни устройства без нужда от спомагателен хардуер. /БГНЕС, Ройтерс

Тексас / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР