Американският банков гигант Citigroup е предупредил служителите си да пият

...
Американският банков гигант Citigroup е предупредил служителите си да пият
Коментари Харесай

Банков гигант нареди на служителите си да намалят употребата на алкохол: Bloomberg

Американският банков колос Citigroup е предизвестил чиновниците си да пият по-малко алкохол по време на събития за клиенти след недоволства от нарушение на публичния ред, заяви тази седмица организация Bloomberg, като се базира на източници от компанията.

Според отчета анализаторите и ръководещите шефове в капиталовото поделение на банката са получавали напомняния от висшето управление " да имат поради репутацията на компанията " и да не прекаляват с алкохола, когато пият с клиенти.

В бележките обаче не се не разрешава потреблението на алкохол по време на събитията на банката, защото тя е нормална процедура в бизнес средите и има необятно културно самопризнание, настояват източниците на вестника.

От Citigroup до момента са отказали коментар.

Миналия месец мултинационалната компания разгласи проекти за редуциране на до 20 000 работни места, откакто регистрира внезапна тримесечна загуба от 1,8 милиарда $ за последните три месеца на 2023 година - най-лошата от 15 години насам.

Съобщава се обаче, че капиталовото банкиране ще бъде наранено в по-малка степен, в сравнение с други подразделения. Според отчетите преструктурирането ще докара до съкращаването на 5000 работни места от банковия колос преди края на първото тримесечие на тази година.

До 2026 година, когато съкращенията на личния състав би трябвало да приключат, те могат да костват на най-голямата банкова институция до 1,8 милиарда $ под формата на разноски, свързани с компенсации при овакантяване, само че да доведат до годишни икономии от 2,5 милиарда $, считат от Citigroup.

Компанията чака общият брой на чиновниците ѝ в последна сметка да намалее до 180 000 души до 2026 година, като при започване на 2023 година той ще доближи 240 000 души.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР