Американският автомобилен производител Dodge има 2 модела - Charger и

...
Американският автомобилен производител Dodge има 2 модела - Charger и
Коментари Харесай

Всички обичат мускулестите коли. Производителите им в САЩ се възползват от това

Американският авто производител Dodge има 2 модела - Charger и Challenger, само че продава 9 разнообразни версии на Charger и впечатляващите 16 разнообразни версии на Challenger.

Седаните и други обичайни леки коли губят сцеплението си с усетите на американските консуматори, само че автопроизводителите към момента намират способи да печелят пари най-малко от някои от тях, правейки повече с по-малко.

Предлагането на разнообразни версии или шерването на части и платформи не е нищо ново, само че темпото, с което фирмите създават нови пакети, се ускорява през последното десетилетие, твърди анализаторът на IHS Markit Стефани Бринли.

Напредъкът в инженерната и изчислителната мощ дава на автомобилостроенето по-голяма гама от разнообразни функционалности, които могат да се съчетават по разнообразни способи, като разнородни мотори и задвижващи системи, настройки на режима на шофиране, функционалности на кабината и други неща.

" Размерът на изчислителната мощност, който имате през днешния ден, е свръхестествен ", декларира Бринли пред CNBC. Това разкри доста нови благоприятни условия за инженерните екипи и им разрешава да изкарат новите артикули доста по-бързо. " Сякаш темпото се е ускорило ", отбелязва тя.

 Как Европа и България избавиха емблематичния американски Mustang?
Как Европа и България избавиха емблематичния американски Mustang?

Продажбите в Щатите понижават за сметка на тези в чужбина

Сегментите, които се грижат за запалянковците, като спортни коли и " мускулести коли ", са с максимален триумф в тази тактика. " Това са коли с висок имидж, продавани на хора, които са въодушевени и буйни към това, което карат. Те обичат да усещат, че колата, която имат, е специфична ", показва Бринли.

А колите постоянно са специфични, с промени в структурата, които са по-подходящи за избрани обстановки на шофиране.

Ford неотдавна добави още една версия към своя Mustang GT, който самичък по себе си е към този момент стъпка нагоре от базовия модел Mustang.

Performance Pack равнище 2 е пакет, струващ 6500 $, който дава на GT някои спомагателни функционалности, като по-широки колела и гуми, подобаващи за улично шофиране, които също могат да се показват добре на пътя.

Тази алтернатива ще се погрижи за дребна група от хора. Ford я продава единствено в Северна Америка и ще бъде налична единствено за моделите на Mustang с ръчни скорости.

 Легендарният Мустанг от „ Да изчезнеш за 60 секунди “ се продава за $270 000
Легендарният Мустанг от „ Да изчезнеш за 60 секунди “ се продава за $270 000

Елинор е същинска фантазия за колекционерите

Тя е правоприемник на първия пакет GT Performance, който е на половина по-евтин и има някои от характерностите на равнище 2. Нагоре по-веригата идва Shelby GT350, който стартира от 57 240 $, с към 30 000 $ повече от базовия модел.

Същото важи и за Dodge. Challenger стартира от към 27 000 $. По средата на дългата верига от разнообразни версии идва Challenger R/T Scat Pack, който има 485 конски сили спрямо 305 на базовия модел и коства към 39 000 $. На върха стои Dodge Hellcat Widebody, който стартира от 71 495 $.

Chevrolet Camaro има 6 разнообразни разновидността - от базовия модел, който стартира от към 26 000 $ до могъщия ZL1 с неговия мощен турбокомпресор, струващ над 60 000 $.

Това дава отговор и на търсенето, защото доста запалянковци, които купуват тези коли, желаят доста от тези функционалности. Вече върви значителен бизнес с аварийни елементи за тези коли и магазини, които ги персонализират.

Но това е комфортно и за автомобилните производители.

Спортните коли се продават най-вече при започване на техния характерен 5- до 6-годишен витален цикъл, а по-късно търговията им се свива, тъй че това е метод да запазим тази инерция, твърди Бринли.

Тези по-високи версии и специфични издания могат да обезпечат на автопроизводителите по-високи маржове на облага, макар че фирмите пазят в загадка облагите си от тези коли.

Те разрешават на производителите да покажат страхотни инженерни умения и основават ореол, който подхранва имиджа на цялата марка.

Междувременно фирмите получават огромно многообразие от една платформа, като споделят елементи, което им разрешава да реализират по-добри икономии от мащаба, изяснява анализаторът на Kelley Blue Book Ребека Линдланд.

" Имате този необятен пазар, може да не е доста бездънен, само че е доста необятен ", отбелязва Линдланд.

Например Ford продава базовия модел Mustang на компании за коли чартърен, а Dodge продава Charger на полицията, а след това всяка от тях може да продава разнообразни разновидности на една и съща кола на фенове на надпреварите и високите скорости.

" Подобни транспортни средства могат да возят доста разнообразни персони. Имате тези крайни образци за потребление, само че те могат да създадат всичко това за малко пари, тъй като инвестицията е в научноизследователската и развойната активност, както и в инструментите ", изяснява Линдланд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР