Американският автомобилен гигант Форд потвърди вчера завръщането си във Формула

...
Американският автомобилен гигант Форд потвърди вчера завръщането си във Формула
Коментари Харесай

Форд: Връщаме се и заради новите технически правила

Американският авто колос Форд удостовери през вчерашния ден завръщането си във Формула 1, като от 2026 ще е сътрудник на Ред Бул. Форд се завръща в международния шампионат след 22-годишно неявяване, като за последно компанията притежаваше отбора Ягуар, който продаде на Ред Бул през 2004.

“Ако техническите правила във Формула 1 не бяха изменени за сезон 2026, ние нямаше да се върнем - изясни шефът на Форд Пърформанс Марк Ръшбрук. - Ако става въпрос за елементарен мотор с вътрешно горене, без хибриден блок, това щеше да е крачка обратно за нас. ”

Новите механически правила за 2026 предвижват по-мощни хибридни модули с електрическа мощ от 350 киловата и унищожаване на едната мотор-генераторна група MGU-H, която трансформира в сила топлината, която събира от турбото. Също по този начин, от 2026 болидите във Формула 1 ще се задвижват от горива от възобновими източници.
 Ред Бул сподели цветовете на RB19 в Ню Йорк Ред Бул сподели цветовете на RB19 в Ню Йорк
Вчера ФИА удостовери и шестте компании, декларирали присъединяване като снабдители на задвижващи системи за сезон 2026: Ферари, Мерцедес, Алпин, Ауди, Хонда и Ред Бул Форд.
 Хонда назад във Формула 1 за 2026 Хонда назад във Формула 1 за 2026
Форд ще финансира програмата на Ред Бул Пауъртрейнс и компанията ще доставя мотори и на втория тим на Ред Бул във Формула 1 - Алфа Таури.
 Официално: Форд се завръща във Формула 1 Официално: Форд се завръща във Формула 1
“Ние в действителност имаме потребност от такава акция - добави Ръшбрук. - За нас това не е маркетингово упражнение, изключително като става въпрос за Формула 1, където равнището е доста високо, а ние ще имаме опция да проучим техническите решения там. Без този аспект на партньорството, нямаше да се решим да участваме. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР