Американският автомобилен гигант Ford Motor съкращава около 3000 работни места

...
Американският автомобилен гигант Ford Motor съкращава около 3000 работни места
Коментари Харесай

Ford съкращава 3000 служители в опит да намали разходите

Американският авто колос Ford Motor редуцира към 3000 работни места от световната си работна мощ, като с този ход се надява да понижи все по-нарастващите си разноски. Това е и част от напъните за преструктуриране под управлението на основния изпълнителен шеф Джим Фарли.

Ford стартира да уведомява служащите за съкращенията този понеделник, удостовери пред CNBC представител на компанията. Съкращенията са за 2000 платени позиции и 1000 работни места в офиси на компанията в Съединени американски щати, Канада и Индия.
 Ford редуцира хиляди поради електрическите автомобили
Американски авто колос редуцира хиляди поради електрическите автомобили

Очаква се концернът да разгласи съкращаването на повече от 4000 работни места през идващите седмици

Пренасочване на запаси и преодоляване на високите разноски е новата тактика на автомобилната компания и тя ще я следва, съобщи представител на Ford. Защото в противоположен случай компанията ще е неконкурентоспособна по отношение на обичайните и новите си съперници.

Действията на Ford за редуциране на разноските са последните от поредност от старания на автомобилните компании да понижат разноските и броя на чиновниците на фона на висока инфлация и опасения за евентуална криза.

Към края на предходната година Ford има 186 769 чиновници в международен мащаб, като 90 873, или 48,7% от тези служащи се намират в Съединени американски щати. Под управлението на Фарли, който стана основен изпълнителен шеф през октомври 2020 година, Ford минава през огромна промяна на компанията, наречена Ford+, която включва проекти за понижаване на структурните разноски с 3 милиарда $ до 2026 година.
 Ford влага още $3,7 милиарда в електрификация
Ford влага още $3,7 милиарда в електрификация

Предвижда се произвеждане на нов Mustang
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР