Американският астронавт Ан Макклейн нелегално е следила банковата сметка на

...
Американският астронавт Ан Макклейн нелегално е следила банковата сметка на
Коментари Харесай

В САЩ разкриха първото престъпление извършено в космоса

Американският астронавт Ан Макклейн незаконно е следила банковата сметка на някогашния си брачен партньор – пенсионираният чиновник на американското разузнаване Съмър Уордън, в това число и по време на задача на Международната галактическа станция (МКС), оповестява „ Ню Йорк Таймс “.
Според вестника, Уордън забелязал, че някой ревизира банковата му сметка и изискал банката да откри местоположението на компютрите, от които са осъществени противозаконните дейности.
Оказало се, че един от тези компютри е регистриран в мрежата на НАСА. След това той се оплакал от своята някогашна брачен партньор пред Федералната комисия по търговия на Съединени американски щати.
По време на показанията, дадени пред основния контрольор на НАСА под клетва, Макклейн признала, че е влезнала в банковата сметка на Уордън с паролата, употребена по време на взаимния им живот.
Според нея по този метод е желала да се увери, че някогашният й и синът й имат задоволително средства за издръжка. В същото време обвинената отбелязала, че не знае за възбраната за следене на акаунта на Уордън.
НАСА, както и Центърът за световно галактическо право на Университета в Кливланд потвърдиха пред изданието, че не знаят до момента да е осъществявано закононарушение от борда на МКС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР