Американският актьор Стивън Сегал, който е специален представител на МВнР

...
Американският актьор Стивън Сегал, който е специален представител на МВнР
Коментари Харесай

Близкият до Путин Стивън Сегал посети окупирания Донбас

Американският артист Стивън Сегал, който е специфичен представител на Министерство на външните работи на Русия по въпросите за руско-американските филантропични връзки, посети окупирания от Кремъл регион Донбас. Според ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин – 70-годишната екшън звезда снима документален филм за „ войната в Донбас “.

Във вторник съветският ТВ-водещ Владимир Соловьов показа фотоси от визитата на Сегал в окупираната част на Източна Украйна. Кадри се появиха и в Туитър профила на беларуската опозиционна телевизия NEXTA. На тях се вижда, че артистът следи останките от взривения затвор в Еленовка.

На 29 юли детонация в постройката умъртви 53 украински военнопленници. Русия упрекна Украйна, че е взривила пандиза с ракети, предоставени от Съединени американски щати, само че Киев споделя, че съветската войска е инсценирала артилерийски обстрел, с цел да прикрие следите на изтезание и ексекуция над пандизчиите. Появиха се доказателства, че гърмежът е станал от вътрешната страна и е доста евентуално военнопленниците да са били убити още преди този момент. Организация на обединените нации желае специфична комисия, която да проверява случая.



Държавната съветска медия ТАСС показва визитата на Сегал, цитирайки думите на Пушилин: „ Стивън означи, че 98% от тези, които приказват за спора в всеобщите медии, в никакъв случай не са идвали тук, по тази причина светът не знае истината. Той желае да промени отношението към тази война “, твърди водачът на ДНР.

Стивън Сегал получи съветско поданство през 2016 година Две години по-късно Външното министерство в Москва го разгласи за специфичен представител по въпросите за руско-американските филантропични връзки. През 2021 година артистът се причисли към политическата партия „ Справедлива Русия – За истината “. Това е ляво-центристка социалдемократическа групировка, която е лоялна на Кремъл, макар че официално е в съпротива.
ТЕМА преди 13 часа 1148 преди 17 часа 2801 преди 19 часа 1848
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР