Американският актьор Каръл Спини, играл Голямото пиле от Улица Сезам,

...
Американският актьор Каръл Спини, играл Голямото пиле от Улица Сезам,
Коментари Харесай

Почина Голямото пиле от Улица Сезам

 Американският артист Каръл Спини, играл Голямото пиле от " Улица Сезам ", е умрял, съобщи Би Би Си. Звездата се отишла през вчерашния ден в дома си в щата Кънектикът на 85 години. Покойният е страдал от тежко неврологично заболяване.

" Кончината на Спини постави завършек на една ера от нашето шоу ", това е декларирала създателката на известното телевизионно предаване Джоан Ганц Куни. " Каръл бе прелестен артист и всеотдаден човек. Неговата загуба е тежък удар за нас ", са показали от компанията, стояща зад " Улица Сезам ".

Спини се влюбил в куклите още като възпитаник. Благодарение на заниманието си той е финансирал следването си в лицей. След казармата Спини е почнал работа в Лас Вегас и Бостън, където се е срещнал с създателя на " Кукленото шоу " и " Улица Сезам " Джим Хенсън през 1969 година

Благодарение на гения си Спини е бил отличен с две награди " Грами ", шест " Еми " и звезда на Алеята на славата в Холивуд. Той се е отдръпнал от екран предходната година, напомни английската медия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР