Американските войски не трябва да остават в Сирия, за да

...
Американските войски не трябва да остават в Сирия, за да
Коментари Харесай

Тръмп: Пентагонът не трябва да остава в Сирия

Американските войски не би трябвало да остават в Сирия, с цел да подсигуряват сигурността на турско-сирийската граница, те би трябвало да изоставен. Това разгласи в събота президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, изказвайки се на конференция на консервативни политици във Вашингтон.

" Сега има тази зона на 30 км дълбочина по продължение на турската граница. Кюрдите напущат и това е добре, дано имат свои граници. Но не мисля, че нашите бойци би трябвало да са там още 50 години, с цел да охраняват границата сред Турция и Сирия, когато не можем да подсигуряваме сигурността на личната си граница ", сподели той, явно предполагайки рецесия с незаконните мигранти по южните граници на Съединените щати.

" Ние победихме " Ислямска страна ". Ние си свършихме работата. Трябва да се върнем вкъщи ", добави Тръмп.

Държавният глава акцентира, че не всеки споделя своите възгледи, само че счита позицията си за вярна. " Що се отнася до Турция и кюрдите, мога да приказвам за това дълго време, тъй като разбирам тази обстановка, съгласно мен, по-добра от множеството ", сподели Тръмп.

" В Сирия трябваше да останем 30 дни и в последна сметка бяхме там 10 години. Тези войни в никакъв случай не свършват. Трябва да върнем бойците си вкъщи от тези безкрайни войни ", сподели президентът. " Понякога би трябвало да знаете защо се борим. Не можем да останем там вечно. Трябва да върнем прелестните си герои вкъщи, времето пристигна ", акцентира американският водач.

Американският президент сподели още, че американската администрация неотложно ще наложи сурови стопански наказания на Турция, в случай че Анкара наруши отговорностите си за отбрана на членове на религиозните малцинства в Сирия.

" Разясних на Турция, че в случай че те не изпълнят отговорностите си, в това число отбраната на представители на религиозните малцинства и наблюдението на терористите от Ислямска страна, хваната от нас, незабавно ще наложим доста строги стопански наказания ", сподели Тръмп.

Той акцентира, че Съединени американски щати имат намерение да продължат да се опълчват на Ислямска страна, само че няма да останат в Сирия дълго време. " Всяка военна интервенция, когато изпращаме американски младежи да се бият, би трябвало да има ясни цели, да дава отговор на жизненоважни национални ползи и да разчита на реален проект, който планува завършването на спора. Ние не желаеме да бъдем във война в района в продължение на 19 години, " сподели президентът на Съединените щати.

Държавният глава се концентрира върху обстоятелството, че администрацията му отпусна общо над 500 милиона $ за поддръжка на представители на религиозните малцинства в Сирия и Ирак. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР