Американските военни възобновяват операциите си срещу бойци от Ислямска държава

...
Американските военни възобновяват операциите си срещу бойци от Ислямска държава
Коментари Харесай

US армията възобнови операциите си в Ирак

Американските военни възобновяват интервенциите си против бойци от " Ислямска страна " (ДАЕШ) в Ирак, както и работят за скорошното възобновяване образованието на иракските сили, обявиха американски чиновници в сряда, съобщи АП.

Един чиновник съобщи, че някои взаимни интервенции сред силите на Съединени американски щати и Ирак към този момент са почнали.

Отношенията с Ирак бяха прекратени, откакто Съединени американски щати на 3 януари нанесоха удар с дронове покрай интернационалното летище на Багдад, при което беше погубен иранският военачалник Касем Солеймани.

По-късно Народното събрание гласоподава за експулсиране на американските сили от страната, а министър председателят Адел Абдул-Махди помоли Вашингтон да създаде пътна карта за евакуиране на войските.

Съединени американски щати изрично отхвърлиха тази молба и не отдръпнаха повече от 5000 свои бойци.

Един от формалните лица съобщи, че военните водачи са разискали възобновяването на интервенциите с иракчаните, само че не е ясно кой е взел участие в тези диалози или дали водачите на иракското държавно управление поддържат обществено този ход.

Иракските водачи бяха ядосани от американския удар с дронове и отстъпителните офанзиви от страна на Иран. Иранските ракети удариха авиобаза Ал-Асад предходната седмица и удариха покрай друга база, само че прозвучаха предизвестия и никой не беше погубен или ранен.

Хиляди антиправителствени протестиращи излязоха в Багдад и Южен Ирак, като доста от тях приканиха и Съединени американски щати, и Иран да изоставен страната си.

Висши американски чиновници, в това число и държавният секретар Майк Помпео, отхвърлиха апелите за овакантяване на американските войски, заявявайки, че са от решаващо значение за битката против ДАЕШ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР