Американските военни са твърде зависими от Китай и други държави

...
Американските военни са твърде зависими от Китай и други държави
Коментари Харесай

Белият дом: Има прекалено много чужди компоненти в оръжията ни

Американските военни са прекомерно подвластни от Китай и други страни за обезпечаването на съставни елементи за оръжия и съоръжение, сочи изследване по въпроса на Белия дом.
Проучването приканва към ориентиране на вложения към локалното произвеждане, с цел да се отстранят уязвимостите във веригата на доставки на Пентагона, които биха могли да съставляват риск за националната сигурност.
Макар да се оплаква от зависимостта на Пентагона от елементи от няколко страни, документът се концентрира най-вече върху Китай, като нападна Пекин за " икономическата му експанзия " и задушаване развиването на някои пазари.
" Китай е обособен или единствен снабдител на редица специфични химикали, употребявани в муниции и ракети ", се споделя в отчета от 146 страници, който президентът Доналд Тръмп е поръчал преди повече от година.
" В доста случаи няма различен източник или материал за замяна, а даже и в случаите, когато съществува такава опция, времето и разноските за тестване и установяване дали дава отговор на условията новия материал могат да бъдат възпиращи ".
Изследването също по този начин разказва " остарели и контрапродуктивни " практики за възлагане на поръчки на Пентагона, които са предизвикали закъснения, обезкуражени нововъведения и увеличени разноски за доставчиците.
Китайските " нападателни индустриални политики " към този момент са засегнали някои сериозни качества, в това число слънчеви кафези за военна приложимост, плоски екрани на самолети и обработка на редки земни детайли, се споделя в отчета.
" Действията на Китай съществено заплашват други благоприятни условия, в това число машинни принадлежности, производството и обработката на модерни материали като биоматериали, керамика и композитни материали, както и производството на платки и полупроводници ", прибавя документът.
Очаква се през днешния ден Тръмп публично да показа отчета и да подпише обвързвана с него заповед.
Докладът преглежда тематики, които в този момент са от основно значение за доктрината на държавното управление на Тръмп, обвиняващ Пекин за кражба на интелектуална благосъстоятелност и принуждаването на американските компании да изнасят в чужбина своите проучвания и развиване в подмяна на достъп до големия китайски пазар.
В четвъртък вицепрезидентът Майк Пенс упрекна Китай във военна експанзия, комерсиална кражба и възходящи нарушавания на човешките права, когато дефинира азиатския исполин като изверг, който се пробва да се намеси в идните избори в Съединени американски щати.
Китай отвърна на удара в петък, определяйки обвиняванията на Пенс като " неуместни ", безпочвени и оскърбителен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР