Американските военни са нанесли ударите към 1:45 ч. по Гринуич,

...
Американските военни са нанесли ударите към 1:45 ч. по Гринуич,
Коментари Харесай

САЩ нанесоха ответни удари в Ирак, след като трима американски войници бяха ранени при атака

Американските военни са нанесли ударите към 1:45 ч. по Гринуич, при което евентуално са умъртвили " няколко бойци на " Катаиб Хизбула " и са унищожили голям брой уреди, употребявани от групировката.

" Целта на тези удари е да се потърси отговорност от тези детайли, които са директно виновни за нападенията против съдружните сили в Ирак и Сирия, и да се понижи способността им да продължат нападенията. Винаги ще пазиме нашите сили ", се споделя в изказване на военачалник Майкъл Ерик Курила, началник на Централното командване на Съединени американски щати.

По-рано американска база в иракския град Ербил, в която се намират американските сили, беше атакувана от еднопосочен дрон, което докара до раняването на трима американски военнослужещи, един от които е в сериозно положение. Пентагонът не разкри други детайлности за нападението.

" Моите молебствия са със смелите американци, които бяха ранени ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

От Съвета за национална сигурност към Белия дом оповестиха, че президентът Джо Байдън е бил осведомен за нападението през нощта и е наредил на Пентагона да приготви разновидности за реакция против виновните лица. " Президентът няма по-висш приоритет от отбраната на американските военнослужещи, които служат, изложени на заплаха. Съединени американски щати ще работят в определено от нас време и по определен от нас метод, в случай че тези офанзиви продължат ", съобщи говорителката на Съвета за национална сигурност Ейдриън Уотсън, представена от Ройтерс

Последното нахлуване против американски войски беше осъществено след месеци на ескалация на заканите и дейностите против американските сили в района след нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври, което провокира опустошителната война в Газа. Съединени американски щати упрекват Иран, който финансира и образова " Хамас ", за възходящото принуждение от страна на свързани с Техеран групировки в района, в това число за нападенията на йеменските хуси против търговски и военни кораби в Червено море, напомня АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР