Американските военни са използвали специални машини за анализ на ДНК,

...
Американските военни са използвали специални машини за анализ на ДНК,
Коментари Харесай

Разкрит е методът за идентифициране на тялото на убития Абу Бакр ал-Багдади

Американските военни са употребявали специфични машини за разбор на ДНК, с цел да разпознават тялото на убития водач на терористичната група "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади, оповестява The New York Times.

Както споделя проф. Дейвид Кей пред изданието, сходни машини сега се употребяват от някои държавни и локални управляващи. Те оказват помощ да се получи резултата от ДНК тест за към 90 минути. Окончателните изводи обаче се основават и на други фактори, по-специално на разбора на външния тип.

По-рано, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде детайлности за гибелта на водача на групировката ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади при интервенция на американски специфични елементи в Сирия в събота.

"Багдади умря като куче ", разгласи Тръмп в Белия дом. И добави, че водачът на ИДИЛ се е самовзривил дружно с три от децата си, като е задействал носения от него колан с експлозиви, до момента в който бил преследван в тунел без излаз в скривалището си в северозападната сирийска провинция Идлиб.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР