Американските власти заявиха днес, че мъж от щата Мейн е

...
Американските власти заявиха днес, че мъж от щата Мейн е
Коментари Харесай

Българин с US паспорт е обвинен за палеж на църква на чернокожи в Масачузетс

Американските управляващи обявиха през днешния ден, че мъж от щата Мейн е упрекнат в закононарушение от ненавист по отношение на подпалване на черква в щата Масачузетс, посещавана най-вече от чернокожи, съобщи Асошиейтед прес.

Душко Венелинов Вълчев е упрекнат пред федерален съд в нанасяне на вреди на религиозно имущество, в това число пожар, и потребление на огън за осъществяване на закононарушение. Обвиненията са свързани с пожар на 28 декември 2020 година в Презвитерианската черква " Мартин Лутър Кинг младши " в град Спрингфийлд. Следователите са разкрили известия на електронните му устройства, свидетелстващи за омразата му към чернокожите, споделиха федерални прокурори.

44-годишният мъж е бил упрекнат по-рано пред щатски съд в поредност от по-малки пожари в църквата. Той не се признал за отговорен през януари по шест обвинявания, в това число опит за палеж, и остава в щатски арест. Според юриста му по това дело ставало дума за сбъркана идентичност.

Адвокат, представляващ Вълчев по федералното дело, съобщи, че не може да разяснява.

Вълчев е натурализиран американски жител от български генезис. През 2016 година е бил упрекнат в похищение и домашно принуждение в Мейн, където се твърди, че е държал в плен жена. Обвинението в похищение било снето, само че той бил наказан на 258 дни затвор за нахлуване и други прегрешения. Мъжът също по този начин се признал за отговорен пред федерален съд, че е заплашвал български длъжностни лица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР