Американските власти смятат за необходимо властите на Мали да се

...
Американските власти смятат за необходимо властите на Мали да се
Коментари Харесай

САЩ притискат Мали, за да изгонят руските наемници

Американските управляващи считат за належащо управляващите на Мали да се откажат от договорката с съветската частна войска " Вагнер " и вместо да заплащат към нея, да употребяват тези средства за развиване на личните си сили за сигурност. Това се споделя в известие за пресата от Държавния департамент.

" Разтревожени сме от вероятното разполагане на подкрепяни от Русия сили на " Вагнер " в Мали ", се споделя в известието, представено от АП.

" Призоваваме преходното държавно управление на Мали да не отклонява оскъдните бюджетни запаси от битката на малийската войска против тероризма. популацията и нанасянето на вреди на приемащите страни. .. ", считат от Съединени американски щати.
 Европейски Съюз глоби съветската военна компания
Европейски Съюз глоби съветската военна компания " Вагнер "

Заради активността ѝ в Сирия, Либия и Украйна

Държавният департамент твърди, че " Вагнер " е " известна със своята дестабилизираща активност и нарушение на правата на индивида ". Американското външно министерство акцентира, че всички страни, в които са ситуирани силите на " Вагнер ", са станали по-бедни, по-слаби и по-малко сигурни - Либия, ЦАР, Украйна и Сирия.

" Освен това, поканата до " Вагнер " ще подкопае напъните на международната общественост за поддръжка на битката с тероризма и може да заплаши приноса на повече от 20 000 интернационалните миротворци и боен личен състав, които служат гратис на Мали - неговия народ или държавно управление ", считат от Държавния департамент.

Министерството също по този начин изрази страдание, че управляващите на Мали преди този момент са отказали да одобряват повече от, които биха защитавали цивилното население гратис.

Държавният департамент напомни, че по-рано против съветската частна войска и редица лица и организации, свързани с нея. Освен това съветският предприемач Евгений Пригожин, който съгласно Запада е обвързван с " Вагнер ", е бил под наказания на Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз, се прибавя в известие за пресата.
 Русия дава обещание военна поддръжка за Мали, отхвърля връзки с
Русия дава обещание военна поддръжка за Мали, отхвърля връзки с " Вагнер "

Русия осигурявала нужното съоръжение, оръжия и муниции на Мали

В края на септември съветският външен министър Сергей Лавров сподели в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, че управляващите в Мали са се обърнали към съветска частна военна компания, с цел да оказват помощ в битката с терористите.

От своя страна прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че съветските военни не участват на територията на Мали и Москва не води публични договаряния по този въпрос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР