Американските власти ще публикуват около 3000 секретни документа, свързани с

...
Американските власти ще публикуват около 3000 секретни документа, свързани с
Коментари Харесай

Тръмп разреши публикуването на 3000 документа за убийството на Кенеди

Американските управляващи ще разгласяват към 3000 секретни документа, свързани с убийството на президента Джон Кенеди в Далас през 1963 година Те ще бъдат качени на уеб страницата на Националния списък на Съединени американски щати.

Разсекретяването на документите става по разпореждане на президента Доналд Тръмп.

Някои от в началото плануваните документи обаче не са разкрити по гледище на ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ. Според тях те са прекомерно поверителни и засягат националната сигурност.

Тръмп е дал на държавните организации период от 180 дни, в който да проучат още веднъж останалите документи и да се аргументират за какво те не трябва да се огласяват.

В тези досиета има поверителна информация, най-много за информаторите и ролята им в следствията, споделя източник от Белия дом.

Президентът желае да се увери, че има цялостна бистрота по въпроса и желае тази информация да се огласи допустимо най-бързо, означи той.

Убийството на президента Джон Кенеди е може би най-голямата тайнственост в американската история, която в никакъв случай няма да бъде разкрита по метод, отговарящ на всички въпроси. На 22 ноември 1963 година Кенеди е убит в Далас от Лий Харви Осуалд. Два дни по-късно, преди Осуалд да се изправи пред съда, той е убит от притежателя на нощен клуб Джак Руби.

Руби твърди, че е желал да пощади първата дама Жаклин Кенеди от " неудобството от изправянето на Осуалд пред съда ". Според някои анализатори Осуалд не е бил единственият стрелец, забъркан в гибелта на Кенеди, само че е малко евентуално да се появят нови доказателства и да разберем сигурно кой и за какво е умъртвил Джон Кенеди.

Терминът " доктрина на конспирацията " се употребява за пръв път в документ на Централно разузнавателно управление на САЩ от 1967 година, с цел да се демонизира и с цел да се запуши устата на всеки, който има рецензии към формалния отчет за гибелта на Кенеди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР