Американските власти предложиха на страните от Г-7 механизъм за прехвърляне

...
Американските власти предложиха на страните от Г-7 механизъм за прехвърляне
Коментари Харесай

САЩ предлагат замразените руски активи да бъдат прехвърлени на Украйна чрез Световната банка или ЕБВР

Американските управляващи предложиха на страните от Г-7 механизъм за прекачване на блокирани съветски активи на Украйна. Предвижда се средствата да бъдат преведени на траншове посредством Световната банка или Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), оповестява в. Financial Times, като се позовава свои източници. В същото време по-голямата част от замразените съветски активи се намират в Европа, а не в Съединени американски щати.

Financial Times отбелязва, че американските управляващи не са подкрепили обществено конфискацията на замразените съветски активи, а са решили да създадат такова предложение на четири очи. Financial Times се базира на документ, направен от американската страна и показан за разискване на представителите на страните от Г-7. Документът назовава конфискацията на активи " контрамярка ", позволена от интернационалното право. Траншът ще бъде " задатък " като част от компенсацията, която Русия ще изплати на Украйна.

Според документ на Европейската комисия, забелязан от Financial Times, през предходната година към 260 милиарда евро от активите на съветската централна банка са били държани в страните от Г-7, Европейски Съюз и Австралия. По-голямата част от тази сума - към 210 милиарда евро - е била в Европейски Съюз, в това число парични средства и държавни облигации, деноминирани в евро, долари и други валути. За съпоставяне, Съединени американски щати са замразили единствено 5 милиарда $, настояват осведомени с въпроса източници на изданието. Около 191 милиарда евро от блокираните активи в Европа се съхраняват в Euroclear. Франция е замразила втората по величина сума - към 19 милиарда евро, до момента в който Германия е замразила единствено 210 млн. евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР