Американските власти отказаха на руски дипломати възможността да участват в

...
Американските власти отказаха на руски дипломати възможността да участват в
Коментари Харесай

САЩ не допуснали Русия до заседание на Международния съвет по зърното

Американските управляващи отхвърлиха на съветски дипломати опцията да вземат участие в 59-ата сесия на Международния съвет по зърното в Ню Орлиънс , оповестява ТАСС.

" Отново бихме желали да насочим вниманието на обществеността и медиите към деструктивните практики на управляващите на Съединени американски щати при ограничение на служебните пътувания на съветското посолство на територията на Съединените щати ", показват от съветското посолство във Вашингтон.

" Броят на отводите на Държавния департамент за вярно попълнени претенции за известяван за публични пътувания отвън окръг Колумбия непрестанно нараства. Освен това чиновниците не си вършат труда да обяснят аргументите за решенията си. Чиновниците, наподобява, считат, че е под достолепието им да беседват с нас ", допълват от съветското дипломатическо посланичество.
 Русия публично напусна зърнената договорка Обновена
Русия публично напусна зърнената договорка

Решението не било обвързвано с офанзивата против Кримския мост

" Наскоро се случи и различен неоправдателен случай - възбраната за присъединяване на наши дипломати в съвещанието на Международния съвет по зърното на 24 януари в Ню Орлиънс. С сходен акт Съединени американски щати ясно демонстрираха, че са подготвени да нарушат отговорностите си като страна хазаин на многостранни срещи ", акцентират от посолството.

" Междувременно наподобява, че трудностите пред съветското наличие на събития, които са значими от позиция на историята на руско-американските връзки, съвсем са се трансформирали в норма. Те включват визити на обекти на съветското историческо и културно завещание (като известния Форт Рос в Калифорния) и даже полагане на венци на гробовете на руски бойци ", означават съветски дипломати.

" Призоваваме управляващите на Съединени американски щати да оценят реалистично следствията от курса си към по-нататъшно разрушение на двустранните връзки. Изискваме виновен метод към функционалностите на домакините на интернационалните събития. Руското присъединяване в тях е освен търсено от други страни, само че и належащо и за взимане на ефикасни решения по въпроси, които вълнуват целия свят ", безапелационни са от посолството.
 Русия: Първите безвъзмездни доставки на зърно за Африка са на път
Русия: Първите безвъзмездни доставки на зърно за Африка са на път

Според съветският министър на земеделието корабите, ориентирани към Буркина Фасо и Сомалия, към този момент са напуснали съветските пристанища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР