Американските власти искат да продадат чрез съда яхтата Amadea, която

...
Американските власти искат да продадат чрез съда яхтата Amadea, която
Коментари Харесай

САЩ влязоха във финансов и съдебен проблем с руски олигарски за конфискувана яхта

Американските управляващи желаят да продадат посредством съда яхтата Amadea, която се свързва с съветския олигарх и член на Съвета на федерациите Сюлейман Керимов, оповестява Bloomberg. Според организацията поддръжката на яхтата коства 600 хиляди $ на месец. Тази сума включва $360 хиляди за възнаграждение на екипажа, $75 хиляди за гориво и $165 хиляди за поддръжка, транспортиране на боклука, храна и други разноски.

Според държавното управление на Съединени американски щати тези разноски са „ надалеч от скромни “ и не би трябвало да се заплащат от обществеността, до момента в който съдът обмисля дали да конфискува кораба. В допълнение към месечните заплащания Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ще заплати годишната застрахователна сметка за $1,7 милиона през февруари. Яхтата Amadea би трябвало да бъде закотвена през март за ремонт, чиято цена се прави оценка на $5,6 милиона. Плащане от $600 хиляди на месец през това време ще бъдат спрени.

Както прецизира Bloomberg, съдът би трябвало да откри същинския притежател на плавателния съд. Съединените щати настояват, че яхтата принадлежи на Керимов. Бившият началник на Роснефт Едуард Худайнатов обаче твърди, че той е действителният притежател на Amadea. Адвокатите му споделиха, че той ще възвърне на Съединени американски щати разноските за поддръжка на яхтата, които към този момент доближиха към 20 милиона $, в случай че корабът, който те нарекоха незаконен, му бъде върнат. Съединените щати отхвърлят изказванията на  Худайнатов, само че упорстват той да заплати за поддръжката на яхтата по време на процеса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР