Американските вестници и официален Киев обявиха, че Украйна вече е

...
Американските вестници и официален Киев обявиха, че Украйна вече е
Коментари Харесай

САЩ търсят ескалация, прехвърляйки ATACMS в Украйна: какви са тези ракети и как ще променят ситуацията на бойното поле

Американските вестници и формален Киев оповестиха, че Украйна към този момент е изстреляла от ракетите с огромен обхват. Полковник Виктор Баранец изясни какво значи това за Русия

ВЕЧЕ ГИ ИМАМЕ “

Във вторник Украйна за първи път изстреля американски ракети ATACMS с огромен обхват по съветски цели. Това оповестиха в унисон американските вестници The Washington Post, Politico, Wall Street Journal и New Yorker magazine (с позоваване на свои източници в Пентагона). И до вечерта Владимир Зеленски го удостовери.

Украинските политици и блогъри са щастливо саркастични. Депутатът от Върховната Рада на Украйна Алексей Гончаренко: „ Е, ние към този момент имаме ATACMS. Летището в Бердянск беше ударено с тях. Благодаря на нашите сътрудници! “

Украинският политолог Юрий Романенко въодушевено му приглася: „ Това е... Да се ободрим “. Бившият консултант на Министерството на вътрешните работи на Украйна Виктор Андрусив също злорадства: „ Така че, ATACMS съществено основава благоприятни условия за нови сполучливи интервенции даже преди да настъпи края на есента. “

Боецът от партия „ Свобода “ Александър Аронец също е очарован: „ Видяхме новото оръжие в деяние, даже преди формалното известие за предаването му. Благодаря ви Съединени американски щати! “

Тук би трябвало да се означи, че Вашингтон в действителност до неотдавна блъфираше, съобщавайки, че Джо Байдън сякаш „ към момента мисли върху доставката на ATACMS “.

Съвсем неотдавна шефът на Пентагона Лойд Остин също лицемерничеше: „ Съединените щати към момента нямат какво да разгласят по отношение на опцията за прекачване на ракети ATACMS в Киев “.

И всичко това, макар че тези ракети към този момент бяха в Украйна и бяха ориентирани против съветски военни цели. Това не може да стане бързо, тъй че даже не е нужно да ходите при гадателка - това въобще не би могло да се случи без присъединяване на американски съветници и инструктори.

ЗА КАКВО " ГОВОРЯТ " РАКЕТИТЕ?

На първо място, че Съединени американски щати нагазват все по-дълбоко във войната против Русия.

Че американците усилват мощността и обсега на ракетите, доставени на Киев.

Че когато ATACMS се употребява от украинците, тактическата дълбочина на заличаване на съветски военни цели и позиции се усилва.

ATACMS доста трансформира обстановката на бойното поле - украинските войски имат „ по-дълги ръце “ с това въоръжение.

Но и това надали ще промени характера и дилемите на Специалната военна интервенция.

ЩО ЗА „ ЗВЯР “ Е ТОВА?

ATACMS е оперативно-тактическа ракета. С твърдо гориво. Клас земя-земя.

Максималният обхват на пукотевица е до 300 километра (обаче версията, доставена в Киев, може да бъде лимитирана до 160 километра). Той е оборудван с осколочно-фугасна бойна глава WDU-18 с тегло 227 кг. ATACMS може да се изстрелва от ракетните системи за залпов огън HIMARS - те към този момент се употребяват от украинските въоръжени сили от много време.

Дължината е 4 метра. Теглото (в взаимозависимост от модификацията) - от 1320 до 1670 кг.

Точността е висока, в ракетата е вграден GPS/INS (Global Positioning System/Inertial Guidance System; Глобална система за позициониране / инерциална система за насочване)

Бойната глава може да бъде касетъчна, осколочно-фугасна, а и от други типове муниции.

Ракетата може да маневрира по време на полет и да заобикаля зоните на Противовъздушна отбрана.

Може да поразява танкове, бронетранспортьори, летища, бункери, хранилища.

ГОРЧИВО ХАПЧЕ

Ракетният удар по Бердянск беше масиран. Нашата Противовъздушна отбрана смъкна част от ракетите (което като цяло е добър резултат, изключително като за начало). Целеха се военни хранилища, пистата на летището и самолетните хангари. Нашите специалисти споделят, че отломките от ракети допускат, че това са американските ATACMS.

Ако всички обстоятелства се потвърдят, тогава това, несъмнено, е неприятно хапче за преглъщане.

Но кажете ми, не гълтахме ли такива „ хапчета “, когато американският HIMARS или английският Storm Shadow за първи път се появиха на бойното поле? Беше ли? Беше. И тогава се научихме да ги събаряме като сънени мухи от тавана. Дотолкова, че самите ние бяхме сюрпризирани от „ качествата “ на своите зенитно-ракетни комплекси „ Бук-М3 “. Но имаме и С-300, и С-400, и „ Панцири “, и „ Тор “ с „ Оса “.

А всеки пестник на врага е и урок, от който без суматоха би трябвало да се вършат заключения. И да се потърси противоотрова. Със своя ATACMS, насочен към Киев, Съединените щати хвърлиха следващото съществено предизвикателство към нашата страна, нашата войска. Трябва да го приемем с достолепие. Не ни е за първи път.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР