Американските търговски власти отхвърлиха молбата на Тесла (Tesla) произвежданият в

...
Американските търговски власти отхвърлиха молбата на Тесла (Tesla) произвежданият в
Коментари Харесай

САЩ отхвърлиха молба на Тесла за падане на мита на мозъка на автопилота на Модел 3

Американските търговски управляващи отхвърлиха молбата на Тесла (Tesla) създаваният в Китай " мозък " на автопилота на електрическия автомобил Модел 3 (Model 3) и други електрически автомобили да бъде изключен от наказателните 25-процентови мита, наложени от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Според документи, импортирани от Службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати и видени от Ройтерс, молбите на Тесла и други компании за изключване от митата на артикули, създадени в Китай, - от самолетни елементи до биотехнологични принадлежности - са били отхвърлени, защото са счетени за стратегически значими за програмата " Произведено в Китай 2025 ", предава Българска телеграфна агенция.

Тесла има още две такива молби за изключване от митата - за създавания в Китай централен екран на Модел 3 и за автомобилния компютър на Модел 3.

Отказите на американските управляващи илюстрират систематичния метод на администрацията на Тръмп да спъва китайските старания за развиване на високотехнологичния бранш, който съгласно Вашингтон реализира насилствен трансфер на американска интелектуална благосъстоятелност.

Програмата " Произведено в Китай 2025 " цели развиването на 10 стратегически бранша в Китай, които са доминирани от Съединени американски щати. Програмата е в центъра на комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Пекин и е в основата на настояването на Съединени американски щати за огромни промени в китайската политика.

Сред секторите, които Китай желае да развие, са новата сила, безпилотните коли, полупроводниците, биофармацията, аерокосмонавтиката, роботиката и изкуствения разсъдък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР