Американските танкове Abrams ще пристигнат в Украйна в края на

...
Американските танкове Abrams ще пристигнат в Украйна в края на
Коментари Харесай

US танковете за Украйна идват най-рано след година. Русия: С Киев няма смисъл да се говори

Американските танкове Abrams ще дойдат в Украйна в края на тази или даже през идната година, написа в. " Вашингтон Пост ".

Изданието оповестява, че обещаните 31 танка M1A2 няма да бъдат трансферирани от военните запаси на Съединени американски щати, а ще бъдат закупени отначало. " Те ще бъдат създадени без ризница от обеднен уран ", се споделя още в обявата.

Тази ризница е една от най-важните характерности на Abrams, чиято загадка се пази строго.

По-рано вестникът заяви, че Съединени американски щати са се съгласили да доставят танковете единствено в случай че Германия стартира доставките на танкове Leopard 2.

Експерти от Американския институт за проучване на войната (ISW) пишат, че закъсненията при снабдяването на Украйна със западни ракетни установки, системи за противовъздушна защита и танкове са лимитирали способността на Украйна да провежда по-мащабно контранастъпление на фона на съветските военни неуспехи.

Експертите пишат, че съветските сили са имали самодейността от 24 февруари до 3 юли 2022 година, след което офанзивите им са достигнали кулминационната точка си. Украинците поеха самодейността и започнаха огромна контраатака през август, като на 11 ноември освободиха западната част на Херсонска област.

Оттогава насам Украйна не е съумяла да предприеме друга огромна контраатака, което е разрешило спорът да прерасне в позиционна война и даде опция на руснаците да си върнат самодейността и да вдигнат летвата за бъдещи украински контраофанзиви.

Анализаторите заключават, че западната скица за помощ значително е определила характера на този спор.

Зад наскорошното решение на западните водачи да трансформират фрапантно тактиката и да усилят доста военната помощ за Киев може да стоят опасения, че времето ще играе в интерес на Русия, написа в. " Уолстрийт Джърнъл ".

Западните политици считат, че прозорецът на опциите за Украйна не е безконечен и че Киев би трябвало да си обезпечи по-мощни оръжия, в това число бойни танкове и системи за противовъздушна защита, допустимо най-бързо, с цел да обърне хода на войната.

След решението на Съединени американски щати да доставят танкове на Украйна е безсмислено да се беседва както с Киев, по този начин и с неговите кукловоди, съобщи в това време съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков пред РИА Новости.

" При сегашните условия, когато Вашингтон разгласи решението си да достави танкове, а неговите васали, в това число Отава, се надпреварват кой и какъв брой бронирани машини, изключително остарели, ще достави на Украйна, е безсмислено да се приказва освен с укронацистите, само че и с техните кукловоди. Много от тях са просто карикатурни в своето незнание ", съобщи Рябков.

Междувременно ракета е блъснала жилищна постройка в Харков, втория по величина град в Украйна, и на мястото са били изпратени избавителни екипи, заяви регионалният шеф Олег Синегубов, умрял е един човек, а трима са били ранени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР