Американските студенти от Южна Азия, които кандидатстват в най-престижните университети

...
Американските студенти от Южна Азия, които кандидатстват в най-престижните университети
Коментари Харесай

Кандидатите от Южна Азия в престижни американски училища са с 50% по-малка вероятност да посещават в сравнение с белите си връстници, установи проучване

Американските студенти от Южна Азия, които аплайват в най-престижните университети в страната, може да са изправени пред по-лоши шансове от своите бели връстници, открива ново изследване.

Докладът, оповестен предходната седмица в научното списание Nature, съпоставя азиатски американци и бели претенденти за банкет в Ivy League и други влиятелни учебни заведения, които имат сравними оценки, резултати от проби и извънкласни действия. Установено е, че американците от азиатски генезис, които са кандидатствали, са имали 28% по-ниски шансове да посещават учебните заведения, в сравнение с техните бели сътрудници.

Но несъответствието при студентите от Южна Азия беше още по-изразено, като възможностите им да участват бяха с 49% по-ниски от тези на белите претенденти. Кандидатите от Източна и Югоизточна Азия имаха 17% по-малък късмет да участват спрямо белите претенденти с сходни заслуги.

Важен фактор може да бъде приемът на завещание, сподели Джош Гросман, до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР