Американските стартиращи компании, разработващи медицински технологии и дигитални системи за

...
Американските стартиращи компании, разработващи медицински технологии и дигитални системи за
Коментари Харесай

Финансирането на цифровото здравеопазване на САЩ за половин година достигна рекордните $14,7 милиарда

Американските започващи компании, разработващи медицински технологии и цифрови системи за опазването на здравето, сложиха нов връх по привлечени вложения за първата половина на 2021 година. Аналитиците на компанията Rock Health пресметнаха, че през първите шест месеца на тази година стартъпите са получили над $14,7 милиарда вложения . Това е повече, в сравнение с бе вложено за цялата предходна година. Инвестиционният взрив се следи на всички равнища – както при начинаещите стартъпи, по този начин и при огромните компании.

След началото на пандемията от новия ковид, в Съединени американски щати стартира забележителен растеж на броя пациенти във виртуалните здравни заведения. Според данните на Sykes Enterprises, броят на американците, които най-малко един път са употребявали услугите на отдалечената медицина, към месец март тази година са се утроили и към този момент 60% от тях са употребявали онлайн услугите от новия вид. При това с появяването на първите ваксини и смекчаването на карантинните ограничения обстановката не се е трансформирала – хората бързо са привикнали към отдалечената система за опазване на здравето и вложителите не престават да поддържат новите решения в тази област.

Друг забавен факт е, че преди 10 години финансирането на цифровата медицина бе на равнище $1,1 милиарда, а в този момент започващите компании притеглят същата сума единствено за две седмици. Решенията в региона на цифровото опазване на здравето включват отдалечена връзка с доктор, с интернет аптека и достъп до формалните медицински данни, които са нанесени в електронния медицински картон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР