Американските сондажни компании, работещи в Пермския басейн в Западен Тексас

...
Американските сондажни компании, работещи в Пермския басейн в Западен Тексас
Коментари Харесай

САЩ увеличиха рекордно добива на шистов нефт на фона на съкращенията на износа на ОПЕК+

Американските сондажни компании, работещи в Пермския басейн в Западен Тексас и в шистовите залежи от групировката Бейккен в Северна Дакота, са нараснали добива на шистов нефт до рекордно равнище на фона на решението на страните от ОПЕК+ да понижат износа на нефт, оповестява Bloomberg.

По данни на организацията, производството на нефт към този момент изпреварва прогнозите с 0,8 млн. барела на ден до 13,3 млн. барела на ден. Агенцията прецизира, че анализаторите са очаквали леко нарастване на производството на нефт в Съединени американски щати през тази година заради обещанията на американските петролни компании да лимитират разноските и да се съсредоточат върху връщането на парични средства на акционерите. Агенцията отбелязва, че прогностиците са подценили ролята на частните компании, които не регистрират финансови резултати всяко тримесечие.

В края на ноември страните от ОПЕК+ реализираха съглашение, съгласно което Саудитска Арабия удължи доброволното понижаване на износа на нефт с 1 млн. барела на секунда, а Русия увеличи  намалението до 500 хиляди барела на секунда. Останалите страни от организацията кумулативно намалиха износа на нефт с 500 хиляди барела дневно. Споразумението е годно до март 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР