Американските сили нанесоха удари за самоотбрана в сряда срещу ракети

...
Американските сили нанесоха удари за самоотбрана в сряда срещу ракети
Коментари Харесай

САЩ нанасят още удари по ракетите на хутите

Американските сили нанесоха " удари за самозащита " в сряда против ракети на хутите и позиции за изстрелване в следения от бунтовниците Йемен, които представляваха опасност за комерсиалното мореплаване и военноморските сили в Червено море, заяви американската войска.


Подкрепяните от Иран хути, които управляват огромна част от раздрания от войната Йемен, тормозят жизненоважния плавателен път от ноември в акция, която съгласно тях е израз на взаимност с палестинците в Газа по време на войната Израел-Хамас. Преди разсъмване в сряда " силите на Централното командване на Съединени американски щати направиха четири удара за самозащита против седем мобилни противокорабни крилати ракети и една мобилна противокорабна установка за балистични ракети, които бяха готови за изстрелване към Червено море ", сподели CENTCOM в изказване в обществената медийна платформа X. Военните споделиха, че са свалили и „ безпилотна летателна система с еднопосочна офанзива “. „ Силите на CENTCOM идентифицираха ракетите, пусковите установки и дрон, идващи от следените от хутите региони на Йемен и откриха, че те съставляват непосредствена опасност за комерсиалните кораби и корабите на Военноморски сили на Съединени американски щати в района “, сподели CENTCOM.

Във вторник Пентагонът заяви, че американски дрон се е разрушил край крайбрежията на Йемен, откакто явно е бил ударен от ракета, изстреляна от бунтовниците хути. Атаките в Червено море покачиха застраховките за корабните компании, принуждавайки мнозина да заобикалят Червено море, жизненоважен маршрут, през който нормално минава към 12 % от международната морска търговия. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР