Американските санкции са много притеснителен знак, че нещата в нашата

...
Американските санкции са много притеснителен знак, че нещата в нашата
Коментари Харесай

Пеканов: Санкциите будят тревога, с черния спикък минимизираме щетите

Американските наказания са доста стеснителен знак, че нещата в нашата страна не са се случвали по най-хубавия метод в последните години.

Това съобщи вицепремиерът по европейските средства Атанас Пеканов в предаването " Бизнес.бг " на Българска национална телевизия.

" Това би трябвало да буди паника и да мислим по какъв начин да не се случва отсега нататък. " Черният лист " е наш опит да минимизираме вредите върху стопанската система и да не разрешаваме държавни средства да отиват във компании и персони, които по някакъв метод могат да будят паника в нашите сътрудници ", добави Атанас Пеканов.

По думите му непрекъснато текат инспекции по планове, които са осъществени с европейски средства по оперативните стратегии.

" В момента се ревизира дали всичко е направено оправдано в интервала преди 2-3 години. Докладът за върховенството на закона е доста значим ", добави Атанас Пеканов.

Той посочи, че служебното държавно управление се пробва да усъвършенства Плана за възобновяване.

" Сроковете ни пристискат, тъй като средствата би трябвало да дойдат в някакъв миг ", разяснява още Атанас Пеканов.

По думите му по Плана за възобновяване, който страната ни би трябвало да показа в Европейската комисия, другите министерства са изпратили 15 поправени и към 20 нови плана. Атанас Пеканов добави, че Брюксел има рецензии по планувани вложения в Маришкия басейн, които са посочени като незадоволителни по обезпечаването на по този начин наречения " зелен преход " към екологично произвеждане на сила.

" Брюксел желае да покажем повече упоритост в това, че ще се случва преходът. Това значи да предоставяме нови благоприятни условия за енергийни мощности, които да не бъдат толкоз огромни замърсители, колкото настоящите и с времето да се построяват ", сподели служебният вицепремиер по еврофондовете.

По думите му това, което е написано като тръби, които ще се построяват, към момента не е задоволително.

" Това е една от ясните рецензии от Брюксел в енергетиката. Ние в този момент работим интензивно, с цел да адресираме това. Разглеждаме разнообразни планове, слушаме разнообразни специалисти, които могат да ни кажат какво е най-добре, съгласно тях да създадем, с цел да подобрим тази част и сходна рецензия по един главен приоритет има в още една сфера - това е в общественото включване. От години Брюксел ни споделя, че не вършим задоволително за най-нуждаещите се и тук в диалози със общественото министерство се опитваме да адресираме този проблем ", сподели още Атанас Пеканов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР