Американските разузнавателни служби не са предали на руските си колеги

...
Американските разузнавателни служби не са предали на руските си колеги
Коментари Харесай

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са спестили на Русия част от информацията за заплахата за терористичния акт в „Крокус“

Американските разследващи служби не са предали на съветските си сътрудници цялата информация, която са имали за опасността от терористична офанзива в „ Крокус Сити Хол “, от боязън да не разкрият източниците си, написа „ Ню Йорк Таймс “, базирайки се на чиновници от европейски и американски служби за сигурност.

„ Враждебните връзки сред Москва и Вашингтон попречиха на американски чиновници да предадат повече от нужната информация за проекта (на терористите) от боязън, че съветските управляващи може да научат за техните разследващи източници или способи “, се споделя в публикацията.

Както съобщи шефът на ФСБ Александър Бортников, Вашингтон е предал информация за подготовката на терористична офанзива в Русия при започване на март, само че тя била от общ темперамент. Той означи, че сходни данни от Съединени американски щати не постоянно са съответни.

Нападението против концертната зала " Крокус Сити Хол " в Красногорск край Москва стана вечерта на 22 март. Няколко души нахлуха в постройката и започнаха да стрелят по хората от упор с автомати. Подпалиха и на няколко места, вследствие на което покривът се срути и залата изгоря изцяло.

В сряда вечерта Министерството на изключителните обстановки разгласява нов лист на жертвите, който включва 143 имена. По последни данни ранените са 182-ма.

Образувано е наказателно дело по член от Наказателен кодекс " Терористично нахлуване ".

Извършителите са арестувани рано сутринта на 23 март в региона на Брянск. Те се оказаха жители на Таджикистан. Те се движели с кола към границата. Съдът в Москва ги изпрати под арест до 22 май. По случая са арестувани общо 11 души.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24455Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед27280Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед66305Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед31491Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед13516Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед547168Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед177801Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135960Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121535Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91770Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов19425 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР