Американските разузнавателни агенции не са успели да установят дали изследователи

...
Американските разузнавателни агенции не са успели да установят дали изследователи
Коментари Харесай

Разсекретиха доклад за COVID-19, произходът му продължава да е неясен

Американските разследващи организации не са съумели да открият дали откриватели от лаборатория в Ухан, Китай, които са се разболели през есента на 2019 година, са били инфектирани с Ковид-19, който скоро по-късно се популяризира по целия свят. Това сочи разкрит отчет, оповестен в петък, написа Bloomberg.

Офисът на шефа на националните разследващи служби разкри детайлности за учените от Института по вирусология в Ухан, които са се разболели през 2019 година, преди първите документирани случаи на заразяване с Ковид-19, както и за проучванията на коронавирусите, провеждани в лабораторията от Китайската народноосвободителна войска. Въпреки това никаква част от оповестените разследващи данни не демонстрира еднопосочно, че лабораторната работа е причина за пандемията, която докара до съвсем 7 млн. смъртни случая.

Докладът се появява месеци откакто президентът Джо Байдън подписа закон, изискващ разсекретяване на разследваща информация по отношение на свързаността на пандемията с лабораторията. Новата информация надали ще способства значително за решаването на огромния спор по отношение на появяването на Ковид-19 – въпрос, който към този момент е източник на партийни несъгласия и следствия.

Освен това е и надалеч от дефинитивно умозаключение по отношение на началото на пандемията. Разузнавателните служби настояват, че към момента търсят основна информация от Китай.

САЩ и преди са разгласили сходни отчети, а " търсенето на произхода на Ковид-19 е обвързвано с науката и не би трябвало да бъде политизирано ", разяснява Лиу Пъню, представител на китайското посолство във Вашингтон.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР