Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен

...
Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен
Коментари Харесай

Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

Американските прокурори упорстват някогашният основен изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао да съобщи паспортите си и да остане в Съединените щати по време на правосъдния развой.

В юридическо заявление прокурорите желаеха от Джао да уведоми съда авансово най-малко три дни преди да пътува в Съединени американски щати. Освен това те желаят изискване, съгласно което Джао не може да трансформира местоживеенето си и би трябвало да съобщи канадския си паспорт на назначен от съда настойник. Този настойник ще има за задача да управлява придвижванията на милиардерът, като подсигурява, че той е придружаван постоянно, когато се изисква документ за идентичност.

Освен това прокурорите упорстват Джао да се откаже от всички паспорти, даже с изминал период на годност, както и от всички свързани с тях документи за пътешестване. Също по този начин те се стремят да попречат на Джао да получава нови паспорти или документи за пътешестване от непознати страни без авансово утвърждение от съда.

Джао, канадски жител, живеещ в Обединените арабски емирства, сега се намира в Съединени американски щати под гаранция, избрана на $175 милиона. Окръжният арбитър на Съединени американски щати Ричард Джоунс смята, че има заплаха той да избяга заради забележителното му благосъстояние.

След като се призна за отговорен през ноември, Джао се съгласи да се отдръпна от ролята си на основен изпълнителен шеф на Binance и да заплати санкция в размер на $50 милиона. Самата Binance се съгласи да заплати $4.3 милиарда под формата на компенсационни такси.

В изявление за CNBC Ростин Бенам, ръководител на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), изрази упованието си Джао да изтърпи наказване отнемане от независимост за това, че не е приложил задоволително ограничения против прането на пари в Binance, най-голямата борса за криптовалути в света.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР