Американските потребители са изправени пред тежка равносметка, свързана с техните

...
Американските потребители са изправени пред тежка равносметка, свързана с техните
Коментари Харесай

Все повече американци губят спестяванията си

Американските консуматори са изправени пред тежка равносметка, обвързвана с техните финанси и най-много с техните спестявания. Последните данни демонстрират, че спомагателните парични средства, насъбрани по време на пандемията, фрапантно понижават, съгласно данни на института Brookings, представени от международните организации.

Сега е ясно едно - методът, по който ще реагират американците, ще дефинира дали най-голямата стопанска система в света ще успее да избегне криза.

През последните две години потребителите изтеглиха повече от 2 трилиона $ спестявания, насъбрани по време на пандемията, с цел да продължат да харчат в изискванията на висока инфлация.
 Ето по какъв начин да отбраните от инфлация пенсионните си спестявания
Ето по какъв начин да отбраните от инфлация пенсионните си спестявания

Цените изпреварват растежа на заплатите и пенсиите даже в доста развитите стопански системи

Това разреши на стопанската система да продължи да се развива, макар че Федералният запас увеличи лихвените проценти с най-бързия ритъм от четири десетилетия насам.

С намаляването на паричния запас обаче потребителите стават все по-зависими от заплатите си, с цел да поддържат стандарта си на живот.

Икономистите не са единомислещи по въпроса до каква степен би трябвало да се тормозят американците. Някои считат, че финансовите проблеми оттатък океана няма по какъв начин да не доведат до криза.

" Все повече семейства ще бъдат принудени да се изправят против бюджетните си ограничавания ", разяснява Джонатан Пингъл - основен икономист на UBS Group AG в Съединени американски щати, представен от Bloomberg.

Други икономисти обаче са по-оптимистично настроени. Според тях намаляването на инфлацията и към момента устойчивият пазар на труда обезпечават на потребителите средства, с цел да продължат да харчат, даже когато паричните им запаси понижават.

Спестяванията на американците набъбнаха по време на пандемията, подкрепени както от държавните и други държавни помощи, по този начин и от лимитираните разноски за заведения за хранене, пътувания за развечение и други сходни. Не е ясно обаче каква част от тези пари към момента не са изхарчени.
 Щатската стопанска система към момента може да изпадне в криза
Щатската стопанска система към момента може да изпадне в криза

Вече всички се надяват на " меко кацане ", само че обърнатата лихвена крива би трябвало да ни притеснява
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР