Американските опити да бъде изолиран Иран и да бъде принуден

...
Американските опити да бъде изолиран Иран и да бъде принуден
Коментари Харесай

Лавров: Вашингтон иска да демонизира и изолира Иран, това не е далновидно

Американските опити да бъде изолиран Иран и да бъде заставен да капитулира са недалновидни, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Лавров сподели това на 16-ата годишна сесия на Валдайския спорен конгрес, прецизира Българска телеграфна агенция.

" За страдание, Вашингтон си е сложил за цел по всевъзможен метод да демонизира и изолира Ислямска република Иран и да я принуди да капитулира. Не мисля, че тази политика е далновидна. Обвиненията, които се насочат към Иран по най-различни мотиви не са подкрепени с каквито и да било безапелационни обстоятелства. Изтеглянето на Съединени американски щати от Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия, несъмнено, беше характерен образец за цялостно неуважение към интернационалното право, към решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Съединени американски щати освен се отхвърлиха да извършват тези решения, само че и не разрешават на всички други страни да извършват Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия, да извършват резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и заплашват със наказания ", посочи съветският външен министър.

Русия ще приветства възможни контакти сред Иран и Съединени американски щати по въпроса с нуклеарната договорка, сподели Лавров.

" Честно казано, не изключвам, че на някакъв стадий може да има американско-иранска среща, в това число и такава на високо ниво - президентът (на Съединени американски щати Доналд) Тръмп приказва по този въпрос, президентът (на Иран Хасан) Рохани сподели, че е подготвен, само че че първо би трябвало да бъдат анулирани глобите. В този свят всичко е допустимо и, по този начин да се каже, стилът на американското държавно управление позволява всевъзможни решения, всевъзможни контакти - ние ще приветстваме това и единствено ще се радваме, в случай че проблемите, зародили по отношение на иранското нуклеарно съглашение бъдат прегледани почтено и намерено ", съобщи Сергей Лавров.

Концепцията за сигурност в Персийския залив не би трябвало да бъде ориентирана против който и да било в района, безапелационен бе Лавров. По думите на съветския външен министър Съединени американски щати се пробват да основат организации в областта на сигурността, които да бъдат ориентирани против Иран.

Лавров разяснява и политиката на Съединени американски щати във връзка с спора сред Израел и палестинците.

" Убеждават ни, че още малко и ще се появи прословутата " договорка на века ", която бе обещана на всички нас преди две години. Досега нея към момента я няма, само че ние добихме обща визия защо ще стане дума. Ще стане дума за отвод от двудържавното решение ", сподели Лавров.

Русия вижда " проблясъци на здрав разсъдък " в контактите си със Съединени американски щати по въпросите на Близкия изток, сподели още Лавров. Министърът означи, че Вашингтон, въпреки и с принуда, е приветствал договореностите, реализирани в астанинския формат сред сирийското държавно управление и сирийската съпротива за основаването на парламентарен комитет за Сирия. Лавров бе безапелационен, че Русия ще резервира военното си наличие в Сирия, с цел да може да способства за мира и сигурността на тази страна.

" Ние имаме интерес да запазим военното си наличие в Сирия - ние ще използваме това наличие единствено и само за запазването на мира в Сирия и в целия район ", сподели Сергей Лавров. Задачата на Русия е да не допусне Близкия изток да се трансформира в котило на терористи, акцентира той.

Руският външен министър съобщи, че силите на " Ислямска страна ", които работят взаимно с други терористични организации на територията на Африка, тероризират половината от африканския континент. Според Лавров в Африка " Ислямска страна " работи дружно с организации като " Боко харам " и Аш Шабаб. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР