Американските медии разкриха още една причина защо не може да

...
Американските медии разкриха още една причина защо не може да
Коментари Харесай

Още една причина защо няма мач Пулев-AJ, има фаворит за битка

Американските медии разкриха още една причина за какво не може да се организира мач сред българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев и хегемона в тежка категория Антъни Джошуа. Тя е обвързвана с тежката аркада над веждата, която получи в мача с Богдан Дину.

Според разпоредбите на Атлетическата комисия на щата Ню Йорк, би трябвало да мине несъмнено време от заздравяването на сходна тежка рана, с цел да получи лиценз за борба на територията му. А мач с британеца трябваше да се състои в "Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк.

Още през вчерашния ден, когато се разбра, че мач сред двамата няма да има, беше изтъкната и другата причина - спреният лиценз на територията на щата Калифорния поради заведеното дело от журналистката Джени Суши и маститата ѝ адвокатка Глория Олред за полово посягане.

Макар това решение да няма правни последици на територията на различен щат, нормално атлетическите комисии зачитат решенията на сътрудниците си в другите щати и това можеше да се яви спънка за провеждането на срещата на 1 юни.

Така пречките пред провеждането на подобен дуел, който от лагера на Джошуа се надяваха да се трансформира в касов, станаха прекалено много. И той насочи търсенето си към нов конкурент. Според редица уеб сайтове огромният любимец за борба с него е кубинецът Луис Ортис.

Преговорите с него към този момент са в напреднала фаза и се чака в самото начало на идната седмица да е дефинитивно ясно дали подобен дуел ще се организира. Шансовете това да се случи обаче са големи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР