Американските компании в Китай започват да усещат негативните последици от

...
Американските компании в Китай започват да усещат негативните последици от
Коментари Харесай

Американските компании в Китай започват да усещат негативите от търговската война

Американските компании в Китай стартират да усещат отрицателните последствия от ескалиращата комерсиална война, заяви през днешния ден Американската комерсиална камара в Китай (AmCham).

" Психологията на комерсиалния спор към този момент има доста въздействие ", сподели ръководителят на Камарата Уилям Зарит, представен от ДПА.

" Компаниите с целеви продуктови линии са загрижени поради вероятността митата да се вдигнат още повече, а други компании се опасяват, че могат да бъдат наранени от следващи мита ", добави той.

Търговското обединяване съставлява към 900 компании в Китай, измежду които са Sony, Coca-Cola и Citibank. По думите на Зарит " близо 80 % " от членовете на Американската комерсиална камара в Китай регистрират, че митата ще окажат по някакъв метод въздействие върху дейностите им в азиатската страна.

В началото на юни Съединени американски щати и Китай си постановиха взаимно мита върху вноса на артикули за 34 милиарда $. По-късно Съединени американски щати заплашиха да наложат спомагателни мита за 200 милиарда $.

Зарит съобщи, че не поддържа използването на единни цени за всички артикули и услуги, само че въпреки всичко е нужна смяна, с цел да се основат " равни условия в Китай ".

Чуждестранните компании се сблъскват с твърди бариери, с цел да влязат в Китай, което слага страната на 78 място от 180 страни в отчета на Световната банка, който прави оценка изискванията за правене на бизнес в света, тъкмо след Киргизстан и Бутан.

Американското държавно управление упрекна Китай в нелоялни търговски практики, в това число насилствени прехвърляния на технологии и кражба на интелектуална благосъстоятелност, напомня ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР