Американските жени имат проблем с алкохола. Ново проучване, публикувано в

...
Американските жени имат проблем с алкохола. Ново проучване, публикувано в
Коментари Харесай

Американските жени имат проблем с алкохола: Проучване

Американските дами имат проблем с алкохола. Ново изследване, оповестено в списанието на Американската здравна асоциация (JAMA), демонстрира, че смъртните случаи, свързани с използването на алкохол, като цяло се усилват, само че измежду дамите те нарастват по-бързо, в сравнение с измежду мъжете.

Според това изследване от 2018 година до 2020 година броят на смъртните случаи, свързани с използването на алкохол, при дамите ще се усили с 14,7%, до момента в който при мъжете - с 12,5%. Промяната е ясно изразена и измежду лицата на 65 и повече години, където се следи 6,7 % нарастване на смъртните случаи, свързани с използването на алкохол, измежду дамите спрямо 5,2 % нарастване измежду мъжете.

Тези констатации вървят ръка за ръка с други индикатори за физически и обществен крах при дамите и мъжете: понижаване на продължителността на живота като цяло и изключително измежду белите американци от работническата класа; нараснали равнища на самоубийства и свръхдози наркотици; и повишение на депресията и тревогата.

Повече американци от всеки път живеят сами и въпреки че това може да е мощна обществена смяна с изгоди за някои, за доста други хора това значи повече изолираност, в това число меланхолия, която може да пристигна от възприятието на самотност и изолираност.

По-специално за дамите триумфите на феминизма дават доста повече години на самотно живеене и направиха брака и родителството доста по-малко наложителни - вследствие на това все по-малко дами раждат деца, а тези, които ги раждат, стартират да стават родители все по-късно.
 
Тези по-дълги години на самотност и бездетство значат за доста американци и доста повече обществени години: години, през които младежите се събират, срещат се и излизат с другари, надалеч от родителския или съпружеския надзор. Тези действия постоянно включват пиянство, от време на време в огромни количества, и могат да основат модели, които да останат за цялостен живот - или най-малкото да натоварят доста организма на индивида и да доведат до затруднения на здравето по-късно.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР