Американските износители на втечнен природен газ планират редица проекти, чрез

...
Коментари Харесай

Американският втечнен газ изживява възраждане заради кризата в Европа

Американските експортьори на полутечен природен газ възнамеряват редица планове, посредством които да извлекат изгода от дефицита на доставки в Европа и от повишаващите се цени в световен мащаб. Това се случва, до момента в който в същото време администрацията на президента Джо Байдън твърди, че крайната цел е преустановяване на използването на изкопаемите горива, написа Financial Times.

Тенденцията бележи поврат за американската промишленост за експорт на полутечен газ, която предходната година понижи потенциала на фона на пандемията и на все по-големите подозрения в бъдещето на изкопаемите горива в един нисковъглероден свят. Сега обаче от бранша споделят, че какъвто и енергиен преход да се случи в дълготраен проект, терзанията от дефицита на доставките демонстрират, че има потребност от повече газ от Съединени американски щати на световните пазари.
Пет нови плана
Според анализаторите на фона на възвръщане на доверието във втечнения природен газ новите планове в скоро време ще трансфорат Съединени американски щати във втория по величина експортьор в света след Австралия. Амбър Макгула, шеф на енергийната консултантска компания Enverus, чака до пет нови плана, в това число разширение на съществуващи уреди, да получат " зелена светлина " в идващите две - три години, като по този начин експортният потенциал на бранша може да се удвои. Но това няма да се случи задоволително бързо, с цел да запуши " дупката " в доставките за Европа през тази зима.

Американското държавно управление, което от дълго време гледаше на увеличаващия се експорт на полутечен газ като на геостратегически коз и опция на енергийните доставки от Русия, поддържа повишението на експорта за Европа в идващите две години. Но акцентира, че това ще е по този начин, до момента в който преходът към " зелена " сила не набере мощ.

" Трябва да имаме поради идната зима и зимата по-късно, с цел да подсигуряваме, че въпреки фокусът да е върху енергийния преход, сме подготвени да задоволим потребностите през днешния ден ", споделя специфичният делегат на Държавния департамент по енергийните въпроси Амос Хощейн.
Сложен развой на балансиране
По думите на Хощейн актуалната рецесия " осветлява терзанията, които имаме от доста години по отношение на доставките в Европа ". Но акцентира, че крайната цел за администрацията на Байдън остава намаляването на търсенето на природен газ и декарбонизацията на енергийната система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР