Американските инвеститори са сред многото чуждестранни участници на пазара, които

...
Американските инвеститори са сред многото чуждестранни участници на пазара, които
Коментари Харесай

Интересът на американските инвеститори към Китай не стихва

Американските вложители са измежду многото задгранични участници на пазара, които се надяват да осъществят облаги в Китай, изключително на пазара на облигации, написа Си Ен Би Си.

Една от главните области на интерес за задграничните вложители са държавните скъпи бумаги, защото доходността по китайските 10-годишни облигации е на равнище от 3,2% по отношение на 1,7% за аналогичните ДЦК на Съединени американски щати. Голямата разлика дава на вложителите в китайски държавни облигации доста по-висока възвращаемост.

„ Американските вложители не престават да са заинтригувани от китайския пазар ", разяснява Тао Уанг, основен икономист на UBS за Китай по време на уебинар на Института за интернационалните финанси. „ Това важи в особена мощ за пазара на облигации, където има систематичен растеж на интереса “, добави тя.

Макар че няма съответни данни за притежанията на американските вложители, тези отвън континентален Китай имат към 3,5% от деноминирани в юани облигации към края на февруари, сочат данни на Ройтерс.

Чуждестранните притежания на китайски държавни облигации да вземем за пример доближиха към 10,6% през предишния месец. Само за две години цената на притежаваните от задгранични вложители китайски държавни облигации се е удвоила до над 2 трлн. юана (307,7 милиарда долара), сочат данни на Wind Information.

„ Няма ясна причина, заради която да се откажем от този пазара “, разяснява Джейсън Панг от J.P. Morgan Asset Management’s China Bond Opportunities Fund. Той добави, че китайската стопанска система изпреварва другите във връзка с възобновяване от пандемията от COVID-19 и че опцията за всеобща ликвидация на облигации в Китай е доста по-ниска, в сравнение с в другите пазари по света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР