Американските индекси са при, или близо до исторически най-високите си

...
Американските индекси са при, или близо до исторически най-високите си
Коментари Харесай

Петте най-големи и ценни компании за инвеститорите през 2024 г.

Американските показатели са при, или покрай исторически най-високите си равнища. Това обаче, не значи, че няма положителни капиталови благоприятни условия на пазара сега. Сега ще погледнем към 5-те най-хубави акции с огромна капитализация, в които да инвестирате през 2024 година, съгласно изданието Insider Monkey.

Фондовият пазар от 2024 година се управлява от същите трендове, които приковаха вложителите към екраните през 2023 година Основните тематики на пазара сега са изкуственият разсъдък и намаляването на лихвените проценти, като последната седмица на февруари дава на вложителите основни данни и вести и на двата фронта.

Преди да стигнем до имената, значимо е да забележим по какъв начин огромните компании се оправят тези дни. Тези акции нормално са големи, зрели и одобрени компании, които имат мощни пазарни позиции дружно с утешителни салда. Подобно на други акции, тяхното показване също е обвързано с фондовия пазар и акциите с огромна капитализация нормално притеглят вложители по време на стопански спадове или нестабилни условия, защото оферират комфорт със способността си да хеджират против огромни загуби.

Гмуркайки се по-дълбоко в акциите с огромна капитализация, те могат да бъдат разграничени или по техните промишлености, или по техните основи за по-нататъшна фина конфигурация на упованията за успеваемост. Акциите с огромна капитализация в постоянни браншове като защитните компании за потребителите - тютюневия колос Philip Morris International Inc. (NYSE: PM) или колоса за потребителски артикули Unilever PLC (NYSE: UL) са обилни предприятия, чието световно показване на марките разрешава на вложителите да си починат в комфорт, знаейки, че даже в случай че акциите и приходите се намалят по време на криза, и двете ще се подобрят, когато икономическите ветрове ще станат по-благоприятни.

От друга страна, акциите с огромна капитализация, принадлежащи към браншове с висок риск като биотехнологиите, са доста уязвими от пазарни прищявки, както и от всевъзможен лъх, който вложителите могат да получат за евентуални проблеми. Например, помислете за биотехнологичните акции с огромна капитализация Moderna, Inc. (NASDAQ: MRNA) и BioNTech SE (NASDAQ: BNTX). Тези две акции са известни имена заради тяхната коронавирусна ваксина, само че макар че са многомилиардни компании, акциите демонстрираха много неприятно показване, в случай че вземем поради представянето им през последните няколко години.
 Microsoft отново стана най-ценната компания в света, само че не задълго
Microsoft отново стана най-ценната компания в света, само че не задълго

Технологичният колос доближи оценка от $2,903 трилиона

Всъщност рисковият темперамент на тези промишлености с акции с огромна капитализация значи, че вложителите би трябвало непрекъснато да внимават за всевъзможни насрещни ветрове, които биха могли да повлияят на успеваемостта на бизнеса. За Moderna това пристигна под формата на отчет през февруари 2024 година, че нейната ваксина против респираторен вирус е посочила понижена резултатност. Акциите се сринаха със 7% в този ден и като цяло са намалели с 22% досега, което потвърждава, че това, че една акция е с огромна капитализация, не значи, че постоянно ще остане постоянна. По същия метод акциите на BioNTech се намалиха с близо 15% по време на последния доклад за облагите, в който компанията акцентира, че ще се върне към напредък през 2025 година, откакто усили мащаба на онкологичните артикули, с цел да смекчи резултата от достигането на дъното на своя пазар на ваксини против Коронавирус.

И по този начин, откакто някои мотори на продуктивността на акциите с огромна капитализация са отстранени, дано се съсредоточим върху новините преди къс образец за скъпите акции. В края на февруари 2024 година огромните акции на изкуствения разсъдък Synopsys, Inc. (NASDAQ: SNPS) надминаха прогнозите на анализаторите за приходите и облагите за второто тримесечие, защото споделиха, че растежът на нейните полупроводникови дизайнерски артикули и решения за AI чипове би трябвало да помогне за огромна второ тримесечие.

Фокусирайки се върху Фед, протоколите от съвещанието на централната банка през януари демонстрират, че участниците не престават да се тормозят от понижаване на лихвените проценти прекомерно скоро. Това е естествено, защото скорошните отпечатъци на инфлацията на производителите остават настойчиво високи, а за акциите с огромна капитализация това може да е добра вест.

Това е по този начин, тъй като при сложни стопански условия акциите на напредък, като тези, характеризиращи се с високи съотношения цена/печалба (P/E), нормално падат. От друга страна, скъпите акции са склонни да задържат позициите си, защото вложителите са определили рационално пазарната цена на акциите си спрямо фундаменти като EPS.

Имайки поради тези детайлности, дано да разгледаме някои от най-хубавите акции с огромна капитализация за закупуване.

Ето и кои са петте най-хубави такива, като се вземе поради и интереса към тях на хедж фондовете, съгласно изданието Insider Monkey:
 Снимка 508735
Източник:

5. Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK)

Брой хедж фондове с вложения в компанията през четвъртото тримесечие на 2023 година: 98

Последно съответствие P/E: 914.14

Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK) е диверсифицирана, вековна американска здравна компания. Фирмата минава през значим интервал в последно време, като нейното лекарство Keytruda за рак на матката обезпечава предпочитан обзор от FDA през февруари 2024 година

През четвъртото тримесечие на 2023 година 98 от 933 хедж фонда, част от базата данни на Insider Monkey, бяха акционери на Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK). Fisher Asset Management на Кен Фишър беше най-големият вложител във компанията, защото притежаваше акции на стойност 1,4 милиарда $.

4. Oracle Corporation (NYSE:ORCL)

Брой хедж фондове с вложения в компанията през четвъртото тримесечие на 2023 година: 100

Последно съответствие P/E: 30.34

Oracle Corporation е една от най-големите компании в света, когато става дума за обмисляне на корпоративните запаси. Това също го прави основен състезател в промишлеността на изкуствения разсъдък заради капацитета на технологията за възстановяване на вземането на корпоративни решения. Акциите са приблизително оценени " Купува ", а междинната целева цена на акциите на анализаторите е $126,69.

До края на четвъртото тримесечие на предходната година 100 от 933 хедж фонда, проследявани от Insider Monkey, са купили акциите на Oracle. Най-големият акционер в Oracle Corporation е First Eagle Investment Management, с помощта на инвестицията си от $1,9 милиарда.

3. JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM)

Брой хедж фондове с вложения в компанията през четвъртото тримесечие на 2023 година: 103

Последно съответствие P/E: 11.22

JPMorgan Chase & Co. е американският банков колос със седалище в Ню Йорк. На фона на бурния сезон на облагите от ИИ и постоянния стопански напредък в Съединени американски щати, неговият анализатор Марко Коланович провокира неодобрение в промишлеността през февруари 2024 година, като акцентира рисковете от стагфлация в Съединени американски щати.

Insider Monkey прегледа 933 холдинга на хедж фондове за декемврийското тримесечие на 2023 година, с цел да откри 103 акционери на JPMorgan Chase & Co. Fisher Asset Management на Кен Фишър притежаваше най-големия дял, който беше на стойност 2 милиарда $.
 Невероятните живот и кариера на съоснователя на Oracle Лари Елисън
Невероятните живот и кариера на съоснователя на Oracle Лари Елисън

Той става милиардер на 49 години

2. UnitedHealth Group Incorporated (NYSE:UNH)

Брой хедж фондове с вложения в компанията през четвъртото тримесечие на 2023 година: 113

Последно съответствие P/E: 21.90

UnitedHealth Group Incorporated е една от най-големите компании за ръководство на здравни изгоди в Съединени американски щати. Тя е една от най-силно оценените акции в този лист, като акциите се правят оценка приблизително като " Силна покупка ". Средната целева цена на акциите на анализаторите е $599,98.

Общо 113 хедж фонда са купили акции на компанията. Най-големият вложител в UnitedHealth Group Incorporated е GQG Partners на Раджив Джейн, който има акции на стойност 1,8 милиарда $.

1. Berkshire Hathaway Inc. (NYSE:BRK-B)

Брой хедж фондове с вложения в компанията през четвъртото тримесечие на 2023 година: 117

Последно съответствие P/E: 11.75

Berkshire Hathaway Inc. е капиталов холдингов конгломерат, управителен от Уорън Бъфет. Известен е със своите скъпи позиции, заемани в разнороден набор от компании, принадлежащи към застраховането, банкирането, технологиите, енергетиката и други огромни промишлености.

117 от 933 хедж фонда, които са част от базата данни на Insider Monkey за четвъртото тримесечие на 2023 година, са били акционери на Berkshire Hathaway Inc. Фондацията Bill & Melinda Gates Foundation Trust на Майкъл Ларсън има най-големия дял, който е на стойност 7,1 милиарда $.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР