Американските имиграционни власти планират да предприемат в неделя мащабна операция

...
Американските имиграционни власти планират да предприемат в неделя мащабна операция
Коментари Харесай

САЩ планират мащабна операция за депортиране на нелегални мигранти

Американските имиграционни управляващи възнамеряват да подхващат в неделя огромна интервенция по депортиране на неотдавна пристигнали фамилии, които се намират в Съединени американски щати незаконно, заяви " Вашингтон пост ", като се базира на трима неназовани американски представители, съобщи Ройтерс.

Губернаторът на Тексас Грег Абът съобщи, че изпраща още 1000 резервисти от Националната армия на границата с Мексико и назова американския Конгрес " група негодници " поради рецензиите, че в граничния център за мигранти в Тексас не се поставят задоволителни грижи за децата, заяви Асошиейтед прес. Заместник-губернаторът Дан Патрик заяви, че с новите подкрепления броят на резервистите от Националната армия по границата ще доближи до над 2000, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демократите в Конгреса показаха в петък самодейност за разпределяне на 4,5 милиарда $ за отговор на засилващата се филантропична рецесия на южната граница на Съединени американски щати. Очаква се мярката да бъде дебатирана идната седмица. Ако бъде утвърдена, сумата ще бъде употребена за грижа за бежанци и мигранти, поддръжка от Министерството на здравеопазването и Министерството на вътрешната сигурност и за финансиране на локални управляващи и неправителствени организации, които дават заслон на мигранти.

От началото на годината Мексико е приело от Съединени американски щати не по-малко от 14 хиляди мигранти по време на разглеждането на техните молби за леговище от американските управляващи. Това съобщи мексиканският външен министър Марсело Ебрард, представен от ТАСС.

На 30 май президентът на Съединени американски щати заплаши Мексико с въвеждане на мита от 5 % от 10 юни, които ще нарастват до октомври, в случай че Мексико не прекъсне потока от незаконни мигранти към Съединени американски щати. След договореност сред двете страни Тръмп сподели, че въвеждането на митата се отсрочва за неопределен срок.

По данни на мексиканското министерство на външните работи тази година има доста нарастване на мигрантите към Съединени американски щати от Централна Америка, Карибския басейн и други райони. Според оценки на министерството става дума за 300 хиляди души единствено през първото тримесечие. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР