Американските имиграционни служители са арестували почти 700 души след серия

...
Американските имиграционни служители са арестували почти 700 души след серия
Коментари Харесай

Арестуваха 700 души в Мисисипи и отвеждат деца, не намерили родителите си

Американските имиграционни чиновници са арестували съвсем 700 души след серия нападения в щата Мисисипи. Координираните интервенции са ориентирани към служащи в седем селскостопански преработвателни предприятия, които сякаш не разполагаха с подобаваща документи, написа БиБиСи.

Видеоклипове и фотоси демонстрират сътрудници, идващи в рейсове, които разпитват и задържат хората. Някои деца са отведени в локален фитнес, откакто се прибират у дома и не съумяват да намерят родителите си.

Имиграционни чиновници оповестяват, че " почти 680 отстраними чуждоземни " са арестувани. Доналд Тръмп разгласи имиграционно противопоставяне през юни, като съобщи, че " милиони незаконни, които са намерили път към Съединени американски щати ", ще бъдат изгонени.

Набезите са осъществени малко преди Тръмп да дойде в град Ел Пасо, по отношение на всеобщата пукотевица, при която починаха 22 души.

Около 600 сътрудници идват в предприятията за преправка на пилета, благосъстоятелност на пет разнообразни компании, в градовете Бей Спрингс, Кантон, Картаген, Мортън, Пелахачи и Севастопол.

Изпълнителният шеф на организацията Матю Албънс съобщи пред АП, че това може да бъде най-голямата интервенция за всеки един щат.

Приятели и фамилии гледат по какъв начин офицери обкръжават заводи и стартират да арестуват служащи.

Видеоклип, оповестен във Facebook, демонстрира по какъв начин хора са събрани пред цех в Мортън. Дете - щерка на една от арестуваните дами, се чува по какъв начин плаче неудържимо, до момента в който хората са товарени в рейс.

" Майка й е там ", споделя жена на служител на реда. " Нейната майка е единственият й легален аставник. "

Плачещото момиче пита служителя: " Моля, мога ли единствено да видя майка ми, апелирам ". На детето в последна сметка е разрешено да види майка си, преди да бъде отведена.

Албънс разяснява, че децата ще бъдат изпратени да живеят с родственици или с други фамилии, съгласно Агенция Франс Прес.

Някои деца са отведени в локална фитнес зала от съседи, откакто се прибрат от учебно заведение, с цел да открият, че родителите им са изчезнали.

Задържаните са отведени за разпит в хангар на Националната армия в Мисисипи.

Според изказване, оповестено от миграционните служби, някои могат да бъдат краткотрайно освободени след " разглеждане на тяхната незаконна активност и предходна история на имиграция ".

Властите не дават детайлности за националността на арестуваните, само че мексиканското държавно управление изпраща консулски личен състав в региона, с цел да помогне на някой жители.

Кметът на Джексън, Чокуе Антар Лумумба осъди набезите като " антихуманни и неефективни ". Майк Хърст, прокурор за Южния окръг на Мисисипи, съобщи, че сътрудниците на извършват заповеди за арест на " противозаконните чуждоземци ".

" Те би трябвало да следват нашите закони, те би трябвало да съблюдават нашите правила. Те би трябвало да идват законно тук или въобще не би трябвало да идват тук ", разяснява той на конференция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР