Американските и международните сили в Североизточна Сирия са били атакувани

...
Американските и международните сили в Североизточна Сирия са били атакувани
Коментари Харесай

Четири пъти за 24 часа атакуват американските сили в Сирия

Американските и интернационалните сили в Североизточна Сирия са били атакувани с дронове и ракети минимум четири пъти през последните 24 часа. В резултат на тези офанзиви обаче няма жертви и са нанесени единствено незначителни вреди , сподели американски боен чиновник в понеделник, представен от Ройтерс.

Американските сили бяха атакувани три пъти в неделя вечерта , в това число покрай нефтеното находище Ал-Омар и в американска база в Ал-Шадади, сподели служителят пред Ройтерс.

Множество дронове са били изстреляни против американските сили в зоната Румалин в понеделник сутринта, сподели служителят. " Един дрон беше свален, само че различен повреди четири палатки, " добави той.

Атаките пристигнаха, откакто против уреди, за които споделиха, че са били употребявани от свързани с Иран групировки, третата им серия от удари в Сирия през последните седмици.

Войските на Съединени американски щати и обединението са били атакувани минимум 40 пъти в Ирак и Сирия от началото на октомври . Изявления, за които се твърди, че са от рискови групи, споделят, че нападенията са в отговор на поддръжката на Съединени американски щати за Израел във войната в Газа.

Досега минимум 56 чиновници на Съединени американски щати са получли пострадвания или леки мозъчни разтърсвания, макар че всички те са се върнали на работа, сподели Пентагонът.

Съединени американски щати упрекват за офанзивите групировки, подкрепяни от Иран - изказване, отхвърлено от Техеран, съгласно което групировките работят по по лична самодейност

Съединените щати имат 900 бойци в Сирия и още 2500 в прилежащ Ирак , които поучават и оказват помощ на локалните сили, опитващи се да предотвратят възраждането на Ислямска страна, която през 2014 година завладя огромни елементи от двете страни, само че по-късно беше изтласкана назад.

Анализатори по сигурността споделят, че има възходяща угриженост, че спорът Израел- " Хамас " може да се популяризира в Близкия изток и да трансформира американските войски в цели.
 Шиитска формация пое отговорност за ударите по американски бази в Сирия и Ирак
Шиитска формация пое отговорност за ударите по американски бази в Сирия и Ирак

Ескалация на напрежението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР