Американските и израелските медии и изказващите се в тях анонимни

...
Американските и израелските медии и изказващите се в тях анонимни
Коментари Харесай

Русия намалява военното си присъствие в Сирия: Америка и Израел наблюдават отблизо

Американските и израелските медии и изказващите се в тях анонимни публични чиновници интензивно разискват намаляването на съветското военно наличие в Сирия на фона на съветската специфична военна интервенция, почнала на 24 февруари в Украйна.

Още в края на август израелската разследваща компания ImageSat International разгласява сателитни изображения, за които се твърди, че демонстрират предислоцирането на батарея от зенитно-ракетни системи С-300 от Масиаф (провинция Хама) до пристанището на Тартус, а по-късно и до черноморското пристанище на Новоросийск.

А на 19 октомври The New York Times разгласява огромна публикация под заглавие „ Русия понижава силите в Сирия, което е значим фактор за Израел “, основана на западни и израелски източници. „ Москва неотдавна реалокира част от войските и съветската система за противовъздушна защита от Сирия, премахвайки едно от главните ограничавания върху активността на израелската войска в Сирия “, твърди създателят.

„ Длъжностните лица имат разнообразни оценки за това какъв брой войски са били изтеглени: двама от тях споделиха, че това са два батальона от 1200 до 1600 бойци, до момента в който други споделиха, че е доста повече. Но всички бяха единомислещи, че броят на бойните елементи е понижен.

Израелският формален представител сподели още, че няколко съветски командири са били предислоцирани от Сирия в Украйна, а съветското военно управление в Москва е станало по-малко ангажирано в ежедневното ръководство на интервенциите в Сирия, в това число военна съгласуваност с Израел. “

Изтеглянето на системите С-300 значи понижаване на въздействието върху дейностите на израелските Военновъздушни сили, които постоянно нападат хипотетични ирански цели на съвсем цялата територия на Сирийската арабска република. Като преобладаваща военна мощ в Сирия от 2015 година и подпомагаща държавното управление на САР, Русия към момента поддържа доста наличие там.

„...Въпреки че Русия изтегли бойни елементи от Сирия, те бяха сменени от чиновници на военната полиция, сподели почитан представител на израелското министерство на защитата. Израелски публични лица показаха угриженост, че по-нататъшното понижаване на броя на съветските войски в Сирия може да разреши на Иран да разшири въздействието си там “, тормози се The New York Times.

Една последица от намаляването на съветското наличие в Сирия, което е значим възпиращ фактор за Западен Ерусалим, може да бъде по-тясно съдействие сред Израел и режима в Киев, позволявайки му да „ премисли метода си както към Сирия, по този начин и към Украйна “. Въпреки това, до момента в който приказваме за подкрепяне на създаването на системи за предизвестие за въздушни офанзиви, режимът в Киев се стреми да придобие израелска технология за противопоставяне на безпилотни системи, създадени в Иран, за които се твърди, че се употребяват от Русия.

Засега Израел се въздържа да отговори на настояванията на Украйна за нападателните оръжия от боязън да не навреди на военната съгласуваност сред Израел и Русия в Сирия, написа Yedioth Ahronoth. Въпреки обстоятелството, че нямаше удари против Сирия след офанзивата в нощта на 16 против 17 септември на летището в Дамаск, няма смяна в израелския метод към Сирия.

Съгласно информацията на източниците на изданието „ няма напън от страна на Русия за прекъсване на офанзивите и координацията с Русия в Сирия продължава както нормално “. Относителното успокоение, следено през последните седмици, може да се дължи на разнообразни аргументи, в това число доста понижаване на контрабандата на оръжие през Сирия и евентуално също на някои неофициални съглашения преди изборите в Израел на 1 ноември.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР