Американските гиганти Cisco Systems и Nike планират изцяло да се

...
Американските гиганти Cisco Systems и Nike планират изцяло да се
Коментари Харесай

Поредните гиганти, които се сбогуваха с Русия

Американските колоси Cisco Systems и Nike възнамеряват напълно да се изтеглят от съветския пазар, споделиха техни представители пред организация Ройтерс, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Производителят на телекомуникационно съоръжение Cisco ще свие бизнеса си в Русия и Беларус, а производителят на спортни артикули Nike ще се изтегли напълно от пазара в Русия 3 месеца, откакто спря активността си там, обявиха от компанията. Все повече задгранични компании напущат Русия поради войната, която тя стартира с Украйна. Те са изправени и пред нов закон, който скоро ще бъде въведен в страната. Той ще разреши на държавното управление да изземе техните активи и да им постанова санкции, което накара някои компании да ускорят проектите си за евакуиране.

Законът, който може да влезе в действие до седмици, разрешава на Русия да назначава админи на компании, благосъстоятелност на чужденци в " вражески " страни, които желаят да изоставен Русия, защото спорът с Украйна забавя стопанска система ѝ. През март Cisco приключи бизнес активността и услугите си в Русия през март. „ Взехме решение да стартираме да изтегляме бизнеса си от Русия и Беларус, “ написа компанията в изказване по имейл от четвъртък.

По-рано този месец един от главните съперници на Cisco's International Business Machines Corp (IBM) също стартира да свива активността си в Русия, а Microsoft съобщи, че доста ще ограничи активността си там Оттеглянето на водещи софтуерни компании като Cisco, IBM и Microsoft лимитира достъпа до сериозно съоръжение за съветския бизнес и семейства. Сега може да им се наложи да зависят от по-старо съоръжение и локални други възможности. Cisco е предложила варианти за пренасяне на своите неколкостотин чиновници в тези страни, се споделя в изказването. Компанията не разкрива кои страни са били препоръчани на чиновниците като различни места. Компаниите, които се насочват към изхода, може да не съумеят да се върнат на пазара. Това дава благоприятни условия за локални компании на някои пазари, само че още повече за марки от Китай и други страни.

На 3 март Nike съобщи, че краткотрайно ще прекрати активността си във всичките си магазини, притежавани и ръководени от Nike в Русия. Сега тя е решила напълно да напусне пазара. Cisco и Nike се причисляват към McDonald's и Renault в цялостното евакуиране от Русия. Очаква се още компании да изоставен през идващите седмици преди новия закон. Конкурентът на Nike Adidas съобщи през март, че затваря съветските си магазини и стопира онлайн продажбите. В момента Adidas няма проекти да възобновява бизнеса си в Русия, заяви немската компания за спортни дрехи пред Reuters в четвъртък. „ Работата на магазините на Adidas и онлайн търговията на дребно на Adidas в Русия продължава да бъде спряна до по-нататъшно разпореждане, това се отнася и за доставката на артикули до Русия “, се споделя в изказване по имейл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР