Американските фондови индекси Dow Jones Industrial Average и Standard &

...
Американските фондови индекси Dow Jones Industrial Average и Standard &
Коментари Харесай

Индексите Dow Jones и S&P 500 завършиха търговията на рекордни нива


Американските фондови показатели Dow Jones Industrial Average и Standard & Poor`s 500 приключиха в понеделник на рекордни равнища с помощта на покачването на котировката на акции на телекомуникационните и високотехнологични компании.
Индексът Dow Jones Industrial Average се увеличи с 0,23 % или с 56,87 пункта – до 24386,03 пункта.

Standard & Poor`s 500 се усили за деня с 8,49 пункта или 0,32 % - до 2659,99 пункта. Значението на Nasdaq Composite съгласно данните от търговията се увеличи с 35 пункта или 0,51 % - до 6875,08 пункта.

Инвеститорите на практика не обръщат внимание на новината за гърмежа на автогарата в Ню Йорк, обръща внимание MarketWatch.
Вниманието на вложителите през тази седмица ще е ориентирано към съвещанието на Федералния запас, който съгласно упованията ще увеличи лихвата за трети път през тази година. Освен това през днешния ден би трябвало да бъдат оповестени данните за промените на цените от производител в Съединени американски щати, а в сряда – за динамичността на потребителския пазар.

В понеделник нарастнаха акциите на производителите на полупроводници, в това число и на Nvidia Corp. ( с1,7%) и Advanced Micro Devices ( с 2,2%).
Освен това се увеличи котировката на книжата на Apple Inc. - с 2%, Amazon.com Inc. - с 0,6%, Alphabet Inc. - 0,4%.
Пазарната стойност на Avis Budget Group Inc., се увеличи с 1,5%.

Енергийната компания AES Corp. Увеличи размера на дивидентите с 8,3 % - до 13 цента на акция. При тази вест акциите на компанията нарастнаха с 0,9 %.
Цената на акциите на Riot Blockchain Inc скочиха с над 45% при новината, че се възнамерява осъществяване на обединение на отдели от тази компания TessPay

Inc. с канадската Cresval Capital Corp.

Продължаващите пожари в Калифорния обаче намалиха цените на акциите на застрахователните компании в диапазона от 0,4 до 0,1%.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР