Американските държавни институции спират временно работа, след като вчера в

...
Американските държавни институции спират временно работа, след като вчера в
Коментари Харесай

Правителството на САЩ спря работа

Американските държавни институции стопират краткотрайно работа, откакто през вчерашния ден в Сената не беше реализирано съглашение по законопроект за краткосрочно бюджетно финансиране. Много институции ще останат затворени, а чиновниците излизат в отпуск.

Ще продължат да работят единствено структурите с жизненоважни функционалности, съобщи ДПА.

Онези чиновници, чиито длъжности са от значително значение, няма да излизат в отпуск, само че към този момент ще работят без възнаграждение, съобщи пред кореспонденти Мик Мълвейни, шеф на Административно-бюджетното ръководство на Белия дом. Сред държавните структури от жизненоважно значение са Управлението по въпросите на обществената сигурност и въоръжените сили.

Служителите на министерството по въпросите на ветераните ще останат на работа, защото финансирането за ведомството им е отпуснато предплатено, съобщи още Мълвейни.

Пощенските услуги също ще продължат да действат обикновено, защото Американските пощи си имат свои източници на доходи.
Друг бранш, който би трябвало да работи в нормалния си темп, е въздухоплаването. Авиодиспечерите, проверяващите чиновници на Службата за транспортна сигурност и сътрудниците на Службата за митнически и граничен надзор също остават на работа. "Всички тези хора ще работят без пари, което просто не е почтено ", съобщи Мълвани.

Министерството на вътрешните работи сподели, че поставя старания националните паркове и другите естествени обекти, за които дава отговор, да останат "максимално налични " за гости, заяви "Вашингтон пост ".

Но прекъсването на работата на държавното управление ще засегне Федералната работа за бедствия и повреди, която сега се занимава с очистване на последствията от няколко естествени бедствия, в това число урагана, поради който по-голямата част от Пуерто Рико остана без електричество месеци наред, и горските пожари в Калифорния.

Поради рецесията към националния бюджет службата може да изпрати доста от хората си в отпуск, като още веднъж става дума за такива, чиито функционалности не са жизненоважни, оповестява още "Вашингтон пост ".

Последният път, когато държавните институции в Съединени американски щати стопираха работа поради рецесия с бюджета, беше през октомври 2013 година Тогава американската общност значително смяташе за виновни за казуса хардлайнерите в Републиканската партия, отбелязва ДПА.

През 2013 година казусът стартира, откакто републиканците се пробваха да анулират финансирането за програмата за здравна промяна, известна като Обамакеър. Държавните чиновници с нежизненоважни функционалности бяха пратени в отпуск за цялото времетраене на рецесията, траяла 16 дни. Национални паркове, Националната зоологическа градина и НАСА стопираха работа. Близо 800 000 чиновници на федералните управляващи не получаваха възнаграждение досега, в който на петия ден от рецесията Конгресът реши да им се заплати със задна дата.

Сегашната рецесия ще продължи, до момента в който конгресмените не реализиран единодушие по законопроекта за бюджетните разноски.

Конкретен проект към този момент няма, само че се чака през днешния ден диалозите в Сената да продължат и вероятно на следващия ден да се гласоподава по вид, препоръчан от демократа Линдзи Греъм за краткотрайна резолюция, позволяваща финансирането на активността на държавното управление да продължи до 8 февруари, заяви ТАСС. Датата не е определена инцидентно. На 30 януари президентът ще приказва пред двете камари на Конгреса и републиканците не биха желали това да става на фона на бюджетна рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР